Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rafa rørt til tårer under Hillsborough-minnestund

Ble hyllet av Liverpool-fansen for sitt engasjement.

BLE HYLLET: Rafael Benitez donerte 96 000 pund (omkring en million kroner) til Hillsborough Family Support Group etter at han ble ansatt som Inter-trener i fjor sommer. Under dagens minnestund 22 år etter den tragiske tribuneulykken som kostet 96 mennesker livet, ble han takket av publikum på Anfield. Foto: Tim Hales, AP/Scanpix
BLE HYLLET: Rafael Benitez donerte 96 000 pund (omkring en million kroner) til Hillsborough Family Support Group etter at han ble ansatt som Inter-trener i fjor sommer. Under dagens minnestund 22 år etter den tragiske tribuneulykken som kostet 96 mennesker livet, ble han takket av publikum på Anfield. Foto: Tim Hales, AP/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Rafael Benitez fikk en varm velkomst da han i dag var tilbake på Anfield under minnesmarkeringen 22 år etter Hillsborough-tragedien, der 96 mennesker mistet livet.

Etter at Benitez ble ansatt som Inter-trener sist sommer, besøkte han kontorene til Hillsborough Family Support Group (HFSG) og overrakte dem en sjekk på 96 000 pund og ønsket dem lykke til i jobben med å få fram den fulle sannheten om det som skjedde da supporterne ble klemt i hjel mot gjerdet som skilte tribunen fra banen.

Lederen for HFSG, Margaret Aspinall, takket under dagens markering på Anfield for støtten fra den tidligere manageren i klubben.

- Din støtte gjennom alle disse årene har vært fantastisk for alle familiene. Vi setter alle stor pris på det. Takk så mye for at du er med oss i dag, sa Aspinall.

Da folk reiste seg og ga ham stående applaus, ble spanjolen tydelig rørt og tørket tårer før han reiste seg og vinket til de over 12 000 frammøtte som taktfast ropte navnet hans. Det sterke øyeblikket kan ses på video på Liverpools hjemmeside.

Nåværende manager Kenny Dalglish var også manager i 1989, og tragedien gikk meget sterkt inn på skotten.

I kjølvannet av ulykken fulgte mange beskyldninger mot supporterne om at de selv var skyldige i tragedien. Fortsatt kjemper HFSG og andre for full rettferdighet for de omkomne og de andre tilstedeværende supporterne under slagordet «Justice for the 96» (rettferdighet for de 96).

Under dagens minnestund sa parlementsmedlem Steve Rotherham at han vil fremme et forslag om at «kongen av the Kop blir sir Kenny Dalglish» - altså at Dalglish blir adlet - for innsatsen for og støtten til de etterlatte.

Talen hans ligger også tilgjengelig som en av flere videoer på Liverpools hjemmeside.

GRÅT: Benitez tørker tårer under minnestunden. Foto: Peter Byrne, PA/Scanpix
GRÅT: Benitez tørker tårer under minnestunden. Foto: Peter Byrne, PA/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media