SATSER BRITISK: Rafael Benitez ryktes å være på vei bort fra Liverpool, men understreker at han blir værende. Planen er å bygge et nytt storlag ved å hente inn unge og talentfulle britiske spillere. I dag kom Jonjo Shelvey fra Charlton.Foto: SCANPIX/ AFP PHOTO/PAUL ELLIS
SATSER BRITISK: Rafael Benitez ryktes å være på vei bort fra Liverpool, men understreker at han blir værende. Planen er å bygge et nytt storlag ved å hente inn unge og talentfulle britiske spillere. I dag kom Jonjo Shelvey fra Charlton.Foto: SCANPIX/ AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

Rafa skal bygge Liverpool-framtida på britisk talent

Begynner med Jonjo Shelvey - har to-tre nye navn klare.

||| Semifinaler i Europa League direkte i fotballstudio torsdag kl. 21.05.

(Dagbladet): Spekulasjonene om at Rafael Benitez sin regjeringsperiode på Anfield nærmer seg slutten har tiltatt i styrke utover i en sesong der Liverpool har feilet i å leve opp til forhåndsforventningene.

Spanjolen misliker skriveriene, og ville dem til livs på pressekonferansen i forkant av morgendagens returkamp mot Atlético Madrid i semifinalen i Europa League. Liverpool ligger under 0-1 etter oppgjøret på Vicente Calderón, og har en voksen oppgave foran seg på Anfield med den tidligere Atlético-favoritten Fernando Torres ute med skade.

- Jeg liker ikke ryktene, og ville heller ha lest nyheter i pressen om trofeer, mål og fantastiske prestasjoner, men man kan ikke kontrollere alt. Framtida mi er Atlético Madrid. Vi er nødt til å konsentrere oss om denne kampen og forsøke å vinne den, siden det er til klubbens beste, sa Benitez, ifølge nyhetsbyrået PA.

Samtidig ga han et innblikk i hvilke langsiktige planer han har lagt for sitt Liverpool-prosjekt. Nye Uefa-regler stiller strengere krav til å la hjemlige spillere få slippe til. Derfor har Benitez begynt å tråle markedet for britiske talenter. 15-åringen Raheem Sterling ble hentet fra Queens Park Rangers tidligere i sesongen.

I dag kunne Liverpool-sjefen avsløre at klubben har kjøpt 18-åringen Jonjo Shelvey fra Charlton - en spiller som blir sammenlignet med klubbkaptein Steven Gerrard. Samtidig varslet Benitez at to-tre unggutter på det nærmeste er klar for klubben.

- Vi har jobbet med dette i årevis. Jeg har tidligere forsøkt å hente Gareth Barry, og det var den samme tanken som lå bak kjøpet av Glen Johnson. Vi forsøker å hente lidenskapelige britiske spillere; spillere som vet hva det innebærer å spille for Liverpool. Shelvey er en slik spiller, og vi har to-tre navn til klare. Vi har en langsiktig plan, til klubbens beste, og vi vil forsøke å følge denne planen, understreket Benitez.