Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rafa vinner oftere enn Fergie og Wenger

Benitez ber folk glemme titler.

SKJEBNEKAMP: Rafael Benitez' Liverpool vil være ti poeng bak sir Alex Ferguson og Manchester United med tap i dag. Spanjolen snur på det, og sier de bare er fire bak med seier. Foto: AFP
SKJEBNEKAMP: Rafael Benitez' Liverpool vil være ti poeng bak sir Alex Ferguson og Manchester United med tap i dag. Spanjolen snur på det, og sier de bare er fire bak med seier. Foto: AFP Vis mer

|||• Direkte 15.00: Liverpool - Manchester United

(Dagbladet.no) Rafael Benitez ber om at hans innsats som manager ikke bare skal bli bedømt etter hvor mange pokaler han har klart å presse inn i premieskapet til Liverpool.

Det er kanskje en litt spesiell uttalelse, med tanke på at han har ledet de helrøde til tre strake tap.

Spanjolen leder i ettermiddag Liverpool for 200. gang i Premier League, og selv om han ikke har klart å styre skuta til noe bedre enn fjorårets andreplass - har hans 200 første seriekamper faktisk vært bedre enn tilsvarende statistikk hos rivalene, ifølge The Times.

Gode tall
Både sir Alex Ferguson og Arsene Wenger hadde det tøffere i sine første 200 kamper:

• I løpet av de 199 første seriekampene har Liverpool under Benitez 113 seire, noe som gir en trepoengsuttelling på 56,8 prosent. Selv med tap i dag vil Benitez toppe statistikken.

• Wengers Arsenal vant nemlig 110 av de 200 første, noe som gir franskmannen en seiersprosent på 55.

• Fergusons Manchester United kommer dårligst ut av disse tre, når vi ser på de 200 første kampene. Skotten klarte bare å raske med seg 87 seire, noe som gir ham 43,5 prosent.

De to sistnevnte managerne har derimot ledet sine lag til seriemesterskap, noe Benitez ikke har klart. Ferguson brukte tid, fikk tillit og så ramlet pokalene inn på Old Trafford. Benitez er under sterkt press, for det ser ikke spesielt lovende ut denne sesongen heller, etter at Liverpool allerede har gått på fire tap i Premier League.

Forrige pokal: 2006
Benitez mener derimot at det blir feil å bare se på hvor mange titler han har sørget for.

- Det blir ikke rettferdig når du tenker på at vi kom til Champions League-finalen i Aten for to sesonger siden og kom på andreplass i ligaen med 86 poeng forrige sesong. Vi brøt poengrekorden vår i Premier League, sier han ifølge Sky Sports.

Problemet hans er bare at en klubb som Liverpool forventer pokaler. Seire og mange poeng er vel og bra, men når du står der i mai uten sølvtøy mellom hendene - da er det noe som mangler. Og det skjønner også spanjolen.

- Denne klubben må vinne trofeer, det er klart.

Den forrige pokalen Liverpool vant, var FA-cupbøtta i 2006. Det begynner å bli en stund siden. Og nå har klubben kommet skeivt ut i både serien og Champions League.

- Alle har snakket om Liverpool de siste to ukene, men hvis vi slår United er vi bare fire poeng bak dem, sier Benitez ifølge The Guardian.

FORAN WENGER: Rafael Benitez' 200 første seriekamper har vært bedre enn de 200 første Arsene Wenger hadde i Arsenal - men Wenger vant seriegull. Foto: EPA
FORAN WENGER: Rafael Benitez' 200 første seriekamper har vært bedre enn de 200 første Arsene Wenger hadde i Arsenal - men Wenger vant seriegull. Foto: EPA Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media