Rafael Nadal er ute av Wimbledon

Spanjolen tapte 3-0 i sett.

 UTE:  Rafael Nadal er sensasjonelt slått ut av Wimbledon. Foto: NTB Scanpix.
UTE: Rafael Nadal er sensasjonelt slått ut av Wimbledon. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

(Dagbladet) Belgiske Steve Darcis har sjokkert en helt tennisverden. Etter å ha vunnet de to første settene etter tiebrak, vant han det tredje 6-4, og sendte Rafael Nadal hodestups ut av turneringen.

- Jeg så ikke dette for meg. Første kamp på gress er alltid vanskelig. Det merket jeg da jeg røk ut i 1. runde for ett år siden, sa Steve Darcis kun noen minutter etter at sensasjonen var et faktum.

Darcis er ranket som nummer 135 i verden.

I det tredje settet knuste han Nadal 6-4. Og da han først skulle sende en av forhåndsfavorittene ut, så gjorde han det med stil. På sin første av to matchballer, klinte han til med et serveess.

Nadal har vunnet Wimbledon to ganger (2008 og 2010) og har i alt vunnet elleve Grand Slam-turneringer. Han har aldri tapt en 1. rundekamp tidligere. Men i fjor ble det med kun to kamper på Wimbledongresset for spanjolen.

27-åringen har lenge slitt med sitt venstre kne, og det ser ut som skaden fortsatt plager han. Veien til en finale ville uansett ha vært tøff for Nadal, som ville ha støtt på Roger Federer allerede i kvartfinalen.

Dagbladet oppdaterer saken.

 SENSASJONSMANNEN:  Steve Darcis har akkurat slått Rafael Nadal. Foto: NTB Scanpix / EPA/ ANDY RAIN.
SENSASJONSMANNEN: Steve Darcis har akkurat slått Rafael Nadal. Foto: NTB Scanpix / EPA/ ANDY RAIN. Vis mer