Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rafael Nadal slått ut av Australian Open

Berdych klar for semifinale.

VIDERE: Etter å ha tapt mot Rafael Nadal 17 ganger, vant endelig Tomas Berdych over spanjolen i Australian Open. Foto: REUTERS / Athit Perawongmetha / NTB Scanpix
VIDERE: Etter å ha tapt mot Rafael Nadal 17 ganger, vant endelig Tomas Berdych over spanjolen i Australian Open. Foto: REUTERS / Athit Perawongmetha / NTB Scanpix Vis mer

Tsjekkeren Tomas Berdych er klar for semifinale i Australian Open etter en overraskende seier mot tredjeseedede Rafael Nadal.

Etter 17 strake tap mot Nadal, som for øvrig er rekord for strake tap mot samme motstander, kunne Berdych varte opp med 6-2, 6-0, 7-6 i tirsdagens kvartfinale i Melbourne.

- Jeg forventet en tøff batalje, men var klar for alt. Og det var nok den store forskjellen fra tidligere kamper mot Rafa. Jeg fikk en god start, men mot Rafa må du spille til siste poeng er sikret, sa en overlykkelig Berdych.

Det er ikke første gang sjuendeseedede Berdych slår en av storkanonene. I 2010 sendte tsjekkeren Roger Federer ut av Wimbledon, også det i kvartfinalen.

Nadal, som står med 14 Grand Slam-titler i tennis, ble presset fra start. For første gang på sju kamper mellom de to, kunne Berdych sikre åpningssettet. Sett to var ren oppvisning fra tsjekkeren. Det hele var over på 25 minutter.

- Ikke min dag Nadal, som har tonet ned sine sjanser i årets Australian Open på grunn av ryggsmerter, fightet det han kunne i sett tre, men etter tiebreak var det over og ut for spanjolen.

- Det var bare ikke min dag. Jeg spilte aldri med den rette intensiteten eller rytmen. En dag hvor motstanderen rett og slett spilte bedre enn meg. Jeg lot ham få det altfor lett, og du kan ikke regne med å vinne en kvartfinale når du hjelper motstanderen slik, sukket Nadal.

Berdych, som vartet opp med ti serveess mot Nadals tre, møter vinneren av Andy Murray og Nick Kyrgios i semifinalen.

Björn Borg og Ivan Lendl vant også 17 strake kamper mot hver sin motstander, henholdsvis Vitas Gerulaitis og Tim Mayotte.

(NTB)