STOR KAMP:
Rafik Zekhnini får en klem av Einar Håndlykken, daglig leder i Odd, etter kampen mot Borussia Dortmund. Odd tapte kampen 3-4.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
STOR KAMP: Rafik Zekhnini får en klem av Einar Håndlykken, daglig leder i Odd, etter kampen mot Borussia Dortmund. Odd tapte kampen 3-4. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Rafik (17) har lest Hummels-kommentaren mange ganger: - Jeg ler like mye hver gang

- Det er stort å få en sånn kommentar fra Hummels.

(Dagbladet): I går spilte Rafik Zekhnini (17) en god kamp mot verdensstjerner som Kagawa, Gündogan, Aubameyang og Hummels. I dag var det tilbake til hverdagen for unggutten som var på skoletur i formiddag.

Der fikk han tid til å tenke over hvilken bragd Odd sto for i går - iallfall i 22 minutter da de ledet 3-0 mot det tyske storlaget Borussia Dortmund.

- Det er en sinnssyk opplevelse. Vi taper dessverre, men vi er stolte av oss selv. At vi scorer tre mål mot Dortmund er egentlig utrolig, sier Rafik Zekhnini (17) til Dagbladet.

17-åringen fikk mye skryt for sin innsats i kampen som endte 3-4, blant annet av Odd-trener Dag-Eilev Fagermo. Zekhnini syns selv det gikk bra på gessmatta.

- Jeg føler jeg holdt tempoet. Jeg fikk en assist som var ganske bra. Alt i alt en god kamp, sier Zekhnini.

Ler av kommentar En annen som lot seg begeistre av Odds stortalent er stjernespiller Mads Hummels, som leverte følgende uttalelse da han fikk vite at motspilleren bare var 17 år gammel:

- Hæ? Er det sant? Er han virkelig 17 år? Hva i helvete?

Den kommentaren har nådd Rafik Zekhnini, som har lest den flere ganger i løpet av dagen.

- Jeg ler like mye hver gang. Det er stort å få en sånn kommentar fra Hummels. Det viser at jeg har gjort jobben min og har blitt lagt merke til, sier han.

I pausen tok Borussia Dortmund ut spilleren som hadde jobben med å ta Zekhnini ut av kampen - høyreback Gonzalo Castro. Da ledet Odd 3-1. Det sier litt om hvilken forestilling unggutten leverte før hvilen.

- Det viser kanskje at jeg gjorde jobben. Det kan være andre årsaker til at han ble byttet ut. jeg føler jeg gjorde jobben mot han i en mot en-situasjoner, sier han, og legger til:

- Det bygger på selvtilliten. Det er med på å hjelpe meg som person og fotballspiller.

- Får gåsehud Det har ikke manglet på gratulasjoner fra klassekameratene i dag.

- Det er selvfølgelig gøy. Jeg får gåsehud når de sier det, sier en ydmyk Zekhnini.

12. juli debuterte 17-åringen mot Rosenborg, og snaut to uker etterpå senket han Tromsø med sin første scoring for Odd.

- Det har på en måte gått ganske fort. På en annen måte ikke veldig fort, fordi jeg har jobbet hardt for dette, sier Zekhnini, som nå fokuserer på neste kamp for Odd.

Neste mål for unggutten er å etablere seg i Tippeligaen og bli fast på A-laget til skienslaget. Men han har også større drømmer.

- Drømmen er å spille i utlandet og favorittklubben er Manchester United.