Ragnhild ble finalehelten

Trondheims-Ørn - Klepp 6-1. Spenningen i kvinnenes cupfinale var punktert etter fire og et halvt minutt. Resten av kampen var oppvisning i suverene Trondheims-Ørns fotballferdigheter.

Klepp-jenter scoret finalens første og siste mål, men uheldigvis traff venstreback Elin Torgersens nikk i det 3. minutt mellom stengene i eget mål. Så startet Gulbrandsen sitt show.

- Det første året i Ørn har gått veldig bra, men dette hadde jeg ikke drømt om, sa den 20-årige trondheimsjenta som foran denne sesongen meldte overgang fra moderklubben Ranheim.

Hun ble toppscorer i serien med 24 mål, og har debutert på landslaget. Målet hennes er nå å skaffe seg fast plass der.

- Det tar nok litt tid, så gode spillere som jeg konkurrerer med. Men kanskje om et år. I 1999 er det VM i USA, og dit skal jeg.

Riktig å vente

Gulbrandsen har lenge vært et stort talent, og sterkt spill på U20-laget førte til at landslagsledelsen allerede i 1995 «antydet» at hun burde gå til en toppklubb. Men hun valgte å vente.

- Jeg hadde fortsatt utviklingsmuligheter i Ranheim. Det er stor forskjell mellom 1. divisjon og eliteserien, og jeg ville ikke bytte for tidlig. I fjor syntes jeg det var på tide, og jeg mener jeg gjorde rett i å vente, sier hun.

Ragnhild Gulbrandsen har god teknikk, fint blikk for spillet og passer egentlig godt som sentral midtbanespiller. Men der er Ørn godt forspent, og nå er hun midtspiss som nyter godt av flotte framspill fra spillere som Monica Enlid. At hun har goalgetterinstinkt og er flink til å avslutte, viste hun i finalen.

Ekte hat-trick

Først presset hun Torgersen til å nikke Unni Lehns innlegg i eget mål, og to minutter senere var Gulbrandsen selv sist på ballen. Enlid tok corner fra venstre, og i mølja foran mål scoret Ørn-spissen fra kloss hold.

- Ballen bare datt ned på foten min, sa hun.

Det andre målet hennes var en vakker lobb i det 18. minutt.

- Jeg fikk en kjempeball fra Monica, så keeper var langt ute og bestemte meg for å lobbe.

Rett før pause la hun på til 4-0 med en nikk på innlegg fra Brit Sandaune.

- Jeg fikk stå helt alene, og det var bare å sette den inn.

I vinkelen

Andre omgang bød på to nye Ørn-mål før Klepp fikk sin trøst - etter at begge lag hadde byttet keeper for å gi trofaste reserver cupmedalje.

Unni Lehn sendte et venstrebeinsskudd fra 18 meter snorrett i vinkelen før Ann Kristin Aarønes satte inn 6-0 etter flott forspill av Enlid og den 16-årige innbytteren Linn Nyrønning.

Ragnhild Gulbrandsen kunne hatt både to og tre mål i andre omgang også. Hun var i ubalanse og skjøt utenfor åpent mål etter å ha rundet keeper, ble snytt for en klar straffe og var flere ganger farlig frampå i feltet.

To minutter før slutt scoret Nina Knutsen Vik på returen etter Hilde Høylands stolpeskudd, og Klepp jublet som om de hadde utlignet.

(NTB)