POPULÆR: Ragnhild Haga ble raskt flokket om i ankomsthallen på Gardermoen mandag ettermiddag. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
POPULÆR: Ragnhild Haga ble raskt flokket om i ankomsthallen på Gardermoen mandag ettermiddag. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

Den norske langrennstroppen tilbake på norsk jord

Ragnhild Haga mottatt av hyllest fra moderklubben

Etter to OL-gull i Pyeongchang var det godt å endelig lande på norsk jord igjen, ifølge den doble gullvinneren. På Gardermoen ventet et stort antall unge håpefulle fra moderklubben Åsen IL.

GARDERMOEN (Dagbladet): Ragnhild Haga ankom Gardermoen lufthavn mandag ettermiddag til sin helt egen supporterklubb.

Barn i moderklubben Åsen IL ventet tålmodig på den ferske OL-vinneren, og flokket seg raskt rundt henne i ankomsthallen. Selv var hun strålende fornøyd med støtten og oppmøtet.

- Det er veldig kult at den lokale klubben stiller opp. De skal gå renn i forbindelse med Telenor-karusellen i morgen, så da skal jeg stille opp og heie, sier hun entusiastisk.

Det ble raskt påpekt at Haga hadde flere tilhengere på plass på Gardermoen enn det tidenes vinterolympier Marit Bjørgen hadde.

- Det er vel litt langt til Trøndelag kanskje, svarer hun lattermildt.

Skal slappe av

Etter et meget vellykket OL med gull både på 10-kilometeren og stafetten, klinger nå ordene «å slappe av» godt i Ragnhild Hagas ører.

- Det blir i alle fall et stikkord i dagene som kommer. Jeg skal jo trene og gå skirenn igjen snart, men det har vært et langt OL. Reisen hjem var også veldig lang, så det skal bli godt å sette seg i sofaen hjemme og bare la inntrykkene synke inn, sier Haga.

Hun forteller at det ikke bare tar på fysisk å være i «OL-bobla», men også mentalt.

- Det er klart man kjenner på det. Jeg har vært veldig fokusert på denne ene tingen i nesten en måned i strekk, så det var fryktelig godt å sette beina på norsk jord igjen nå og forhåpentligvis begynne å lande litt her, legger hun til.

Saken fortsetter under bildet.

- Ser fram til å gå på hjemmebane

Selv om OL i Pyeongchang er over, er ikke sesongen over for Ragnhild Haga. Til helga skal hun til Lahti for å konkurrere i verdenscupen, før «Kollen-helga» følger uka etter. Det er noe 27-åringen ser fram mot.

- Det går slag i slag nå. Jeg ser for meg at Holmenkollen blir veldig viktig, da jeg selvfølgelig har lyst til å gå fort på hjemmebane. Tremila med skøyting passer meg bra, så det er noe jeg har sett meg ut nå i sesonginnspurten, forteller hun.

- Sesongen er ikke ferdig før i april, men jeg skal passe på å ta noen rolige dager innimellom, forsikrer hun.

Det å gå foran et fullsatt nasjonalanlegg er noe hun gleder seg stort til, men da hun får spørsmålet om hvordan det var å gå for folketomme stadioner i Pyeongchang, kommer hun med et litt overraskende svar.

- I Pyeongchang har det vært plusser og minuser ved det. Det har vært veldig lett å ha fokus på seg selv der nede, siden det ikke har vært så mye «trøkk».

- Samtidig så merker man jo at det hadde vært bedre med heiarop og litt flere tilstede. Det er noe av det jeg gleder meg mest til med å gå i Kollen, sier hun.