Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Den norske langrennstroppen tilbake på norsk jord

Ragnhild Haga mottatt av hyllest fra moderklubben

Etter to OL-gull i Pyeongchang var det godt å endelig lande på norsk jord igjen, ifølge den doble gullvinneren. På Gardermoen ventet et stort antall unge håpefulle fra moderklubben Åsen IL.

POPULÆR: Ragnhild Haga ble raskt flokket om i ankomsthallen på Gardermoen mandag ettermiddag. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
POPULÆR: Ragnhild Haga ble raskt flokket om i ankomsthallen på Gardermoen mandag ettermiddag. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet): Ragnhild Haga ankom Gardermoen lufthavn mandag ettermiddag til sin helt egen supporterklubb.

Barn i moderklubben Åsen IL ventet tålmodig på den ferske OL-vinneren, og flokket seg raskt rundt henne i ankomsthallen. Selv var hun strålende fornøyd med støtten og oppmøtet.

- Det er veldig kult at den lokale klubben stiller opp. De skal gå renn i forbindelse med Telenor-karusellen i morgen, så da skal jeg stille opp og heie, sier hun entusiastisk.

Det ble raskt påpekt at Haga hadde flere tilhengere på plass på Gardermoen enn det tidenes vinterolympier Marit Bjørgen hadde.

- Det er vel litt langt til Trøndelag kanskje, svarer hun lattermildt.

Skal slappe av

Etter et meget vellykket OL med gull både på 10-kilometeren og stafetten, klinger nå ordene «å slappe av» godt i Ragnhild Hagas ører.

- Det blir i alle fall et stikkord i dagene som kommer. Jeg skal jo trene og gå skirenn igjen snart, men det har vært et langt OL. Reisen hjem var også veldig lang, så det skal bli godt å sette seg i sofaen hjemme og bare la inntrykkene synke inn, sier Haga.

Hun forteller at det ikke bare tar på fysisk å være i «OL-bobla», men også mentalt.

- Det er klart man kjenner på det. Jeg har vært veldig fokusert på denne ene tingen i nesten en måned i strekk, så det var fryktelig godt å sette beina på norsk jord igjen nå og forhåpentligvis begynne å lande litt her, legger hun til.

Saken fortsetter under bildet.

- Ser fram til å gå på hjemmebane

Selv om OL i Pyeongchang er over, er ikke sesongen over for Ragnhild Haga. Til helga skal hun til Lahti for å konkurrere i verdenscupen, før «Kollen-helga» følger uka etter. Det er noe 27-åringen ser fram mot.

- Det går slag i slag nå. Jeg ser for meg at Holmenkollen blir veldig viktig, da jeg selvfølgelig har lyst til å gå fort på hjemmebane. Tremila med skøyting passer meg bra, så det er noe jeg har sett meg ut nå i sesonginnspurten, forteller hun.

- Sesongen er ikke ferdig før i april, men jeg skal passe på å ta noen rolige dager innimellom, forsikrer hun.

Det å gå foran et fullsatt nasjonalanlegg er noe hun gleder seg stort til, men da hun får spørsmålet om hvordan det var å gå for folketomme stadioner i Pyeongchang, kommer hun med et litt overraskende svar.

- I Pyeongchang har det vært plusser og minuser ved det. Det har vært veldig lett å ha fokus på seg selv der nede, siden det ikke har vært så mye «trøkk».

- Samtidig så merker man jo at det hadde vært bedre med heiarop og litt flere tilstede. Det er noe av det jeg gleder meg mest til med å gå i Kollen, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!