FÅTT TROEN PÅ SEG SELV: Ragnhild Mowinckel har denne helgen tatt to plasseringer blant de 20 beste. Her er hun fra NM tidligere i år.
Foto: Skiforbundet / Scanpix
FÅTT TROEN PÅ SEG SELV: Ragnhild Mowinckel har denne helgen tatt to plasseringer blant de 20 beste. Her er hun fra NM tidligere i år. Foto: Skiforbundet / ScanpixVis mer

Ragnhild Mowinckel imponerte igjen

- Dette hadde jeg ikke trodd før denne helgen. Det er helt utrolig.

- Dette hadde jeg ikke trodd før denne helgen. Det er helt utrolig, sa Ragnhild Mowinckel til NTB etter to plasseringer blant de 20 beste i verdenscupen.

I superkombinasjonen fredag, der hun vant VM-gull for junior i fjor, endte hun på 16.-plassen i St. Moritz. Lørdag fulgte hun opp med 19.-plass i super-G. Hun har ikke brukt lang tid på å ta skrittet fra topp i juniorklassen til å etablere seg blant de beste seniorene.

- Det er klart jeg er fornøyd med det jeg har prestert her de siste to dagene, men jeg vet ikke selv helt hva som skjer. Selvsagt har jeg stor tro på meg selv. Når jeg står på start, tenker jeg bare på å gi gass og at det skal gå bra. Jeg prøver bare å gjøre mitt beste hele tiden, sa Mowinckel.

Hun var drøye to sekunder bak fartsdronningen Lindsey Vonn, og hun var ikke mer enn drøye sekundet bak Svindal-kjæresten Julia Mancuso som tok tredjeplassen.

- Nei, nå er ikke de aller beste så skumle som jeg har trodd tidligere. Det er ikke umulig å slå dem, sa 20-åringen til NTB etter at hun har fått et skikkelig gjennombrudd som senior i verdenscupen denne helgen.

Gøy - Ragnhild kjører veldig bra. Hun er strålende, og det er virkelig gøy å følge henne, sa sportssjef Claus J. Ryste.

Han er på ingen måte overrasket over at den dobbelte juniorverdensmesteren fra sist vinter har suksess nå.

- Nei, jeg kan ikke si at jeg er direkte overrasket over dette, for Ragnhild har jobbet veldig hardt, og nå får hun betalt for den jobben hun har gjort. Hun har vært bra hele denne sesongen, og selv om det ikke har vært stang-inn i hvert eneste renn, har det vært tilfelle i St. Moritz denne helgen, la Ryste til.

Lotte Smiseth Sejersted kjørte også både superkombinasjonen og super-G-rennet i St. Moritz fredag og lørdag, men hun måtte finne seg i å bli slått av sine noe yngre lagvenninne. Fredag ble det 21.-plass på Sejersted, mens hun lørdag endte på 28.-plassen i super-G.

- Det ser ut som om Lotte mangler litt selvtillit. Derfor må vi gjøre noen justeringer for å få henne tilbake på topp igjen, sa Ryste til NTB.

SKJØNNER IKKE HVA SOM SKJER: Ragnhild Mowinckel hadde ikke trodd at hun skulle gjøre det så godt denne helgen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SKJØNNER IKKE HVA SOM SKJER: Ragnhild Mowinckel hadde ikke trodd at hun skulle gjøre det så godt denne helgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Hun virker litt usikker og må få tilbake den gode følelsen. Dette tar vi tak i, så det skal gå bra, sa sportssjefen, som la til at han er svært glad for at flere jenter kjemper seg fram blant de beste.

Feilfritt - Det er vanskelig å si hvordan kjøringen min er når jeg raser mot mål. Det er alltid litt vanskelig å vite om det går fort nok, men da jeg kom til mål i dette super-G-rennet visste jeg at det var bra. Det så jeg på resultattavla, sa Mowinckel.

Hun startet som nummer 50 og kjørte seg inn til 19.-plassen. Det er rett ut sagt imponerende.

- I rennet i dag (lørdag) greide jeg å dra med meg god fart hele tiden, så jeg kjørte et bortimot feilfritt renn, fortalte Mowinckel.

Hun er fortsatt junior, så det store målet hennes i år er å få med seg to verdensmesterskap. At hun blir tatt ut til junior-VM er så å si sikkert, og nå er hun også på god vei til å sikre en plass i senior-VM i østerrikske Schladming i første halvdel av februar.

Hun er, utvilsomt, det heteste navnet på kvinnesiden i norsk alpin skisport i øyeblikket.

(NTB)