Ragnhilds femte gull

Ragnhild Myklebust tok fredag sitt 5. gull i Paralympics da hun vant 10 kilometer langrenn for sittende. Det var 58-åringens 22 Paralympics-gull totalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Ja, dette ER mitt siste gull, svarte Ragnhild igjen og igjen til den store reporterskaren i Soldier Hollow som har oppdaget fenomenet fra Brumunddal.

«She's an animal», var kommentaren da Ragnhild passerte målstreken.

- Nå vil jeg ikke mer. Det er godt å være ferdig, men også litt vemodig, sier Ragnhild til NTB.

Utklasset alle

Hennes siste gulldistanse var 10 kilometer for sittende. Etter en kontrollert start under maksimale forhold, utklasset Ragnhild nok en gang sine argeste ukrainske konkurrenter. I mål var hun 57,7 sekunder foran Svetlana Tryfonova og 1.41,8 foran bronsevinner Olena Jurkovska.

På sin gullmarsj i Soldier Hollow har hun slitt seg ut mer enn noen gang tidligere. På en uke har Ragnhild gått fem distanser og vunnet dem alle.

- Jeg prøvde å gå rolig ut, finne en god måte å gå på, slik at jeg hadde krefter å gå på til siste runde, sier Ragnhild.

Og krefter hadde hun. Fra 6,6 kilometer og inn til mål distanserte hun Tryfonova med 25,2 sekunder.

Hjelpetrener

Ragnhild la også opp etter lekene i Nagano for fem år siden. Allerede da var hun den mestvinnende paralympier noen gang. Hun har ikke tenkt å trekke seg helt ut fra vinteridrett for funksjonshemmede. Hun skal videreføre jobben som hjelpetrener for rekrutteringslaget.

- Det blir en kjempeutfordring. Jeg håper at folk skal se at det går an å være ute i aktivitet selv om du er «funkis», sier Ragnhild.

Viktig å mestre

Hun oppsummerer sin fantastiske idrettskarriere slik:

- Idretten har gitt meg muligheter til å hevde meg. Den har også lært meg at det viktigste ikke er å vinne, men å mestre det du gjør, sier en lykkelig Ragnhild.

  • I mennenes langdistanse for sitteski klarte ikke Karl Einar Henriksen å forsvare gullmedaljen fra Nagano. En skuffet Karl Einar kom inn på 13. plass, 4.18,8 minutter bak den russiske gullvinneren Sergej Sjilov.

    (NTB)

GULL IGJEN: Enda en paralympisk gullmedalje til super-veteranen Ragnhild Myklebust.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer