Raich igjen

Østerrikeren ble for sterk, Aamodt på åttende etter strålende utforomgang i kombinasjonen.

(Dagbladet.no): Det ble en skuffende avslutning på en lovende norsk kombinasjonsdag i franske Chamonix.

Etter første omgang ledet Kjetil André Aamodt med nitten hundredeler ned til svenske Patrick Järbyn.

Både Bruno Kärnen og Hermann Maier, henholdsvis nummer to og tre, hadde da trukket seg.

Med Lasse Kjus på tredjeplass var det duket for en stor norsk andreomgang. Men verdenscupleder Benjamin Raich ville det annerledes.

Østerrikeren startet 1.12 bak Aamodt på en tiende plass, men gjennomførte et glitrende slalåmrenn. Og storkanon etter storkanon måtte se seg slått.

Aamodt startet aggressivt, men gikk ikke tett nok på portene. Med flere skrens fikk han tempoproblemer mot de aller beste, og endte til slutt å en skuffende åttendeplass.

Nedover listene

Dermed rykker nordmennene nedover lista i kombinasjonscupen. Og verdenscuplederen Raich fikk et nytt hakk i skjeftet, og enda flere poeng mot tittelen.

SKUFFET:  Aamodt ledet etter første omgang, men skuffet nedover i andre omgang. Til slutt endte han på en åttende plass. Foto: Scanpix
SKUFFET: Aamodt ledet etter første omgang, men skuffet nedover i andre omgang. Til slutt endte han på en åttende plass. Foto: Scanpix Vis mer

Lasse Kjus kunne fort ha tegnet seg blant de ti beste, men han fikk en svært dårlig tid nedover. han hadde en ledelse på Raich på rundt sju tideler, men tapte alt nedover, og er langt unna gammel slalåmsform.

Til slutt var Kjusern 2.13 bak, og det holdt til en fjortende plass.

Aksel Lund Svindal bommet på det første henget og klarte aldri å hente seg inn. Han fikk tempoproblemer, men matchet Kjus på farta.

Første omgang i dag lovet langt bedre enn andreomgangens slalåmkonkurranse, og i morgen deltar alpingutta i ren utfor .