LEGGER OPP: Aksel Lund Svindal var blant dem som var raskt ute med gode ord da alpinveteranen Benjamin Raich (til venstre) offentliggjorde at han legger opp torsdag. Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO
LEGGER OPP: Aksel Lund Svindal var blant dem som var raskt ute med gode ord da alpinveteranen Benjamin Raich (til venstre) offentliggjorde at han legger opp torsdag. Foto: EPA/JOHN G. MABANGLOVis mer

Raich legger opp. - Kanskje den mest reale jeg har konkurrert mot

Lund Svindals hyllest.

Aksel Lund Svindal var blant dem som var raskt ute med gode ord da alpinveteranen Benjamin Raich offentliggjorde at han legger opp torsdag.

Lund Svindal la ut følgende melding på Twitter:

«Kanskje den mest reale idrettsmannen jeg noen gang har konkurrert mot. Det spilte ingen rolle om han vant eller tapte med knappest mulig margin».

Den 37 år gamle østerrikeren sier at han mangler motivasjon til å gå på en ny sesong i alpinløypene.

- Jeg har ikke lenger motivasjonen som skal til for å ta ut det ytterste, og det trenger du i alpint, sier mannen med ikke mindre enn fire OL- og 10 VM-gull på merittlisten.

- Jeg har vært med på mye og oppnådd masse suksess, men tiden er inne til å finne på noe nytt, sier Raich, som er gift med den tidligere østerrikske slalåmkjøreren Marlies Schild (36).

Raich vant 36 verdenscupseirer i karrieren. Han seiret i alle disipliner unntatt utfor. I 2006 vant han verdenscupen sammenlagt, i det samme året som han vant både slalåm og storslalåm under OL i Torino.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram