Raich vant storslalåm-gull

Aksel Lund Svindal på delt sjetteplass.

Vi følger andre omgang direkte. Trykk F5/oppdater for siste nytt. Resultatene oppdateres fortløpende i faktaboksen til høyre.

SESTRIERE/OSLO (Dagbladet.no): Aksel Lund Svindal klarte ikke å klatre på lista i andre omgang, og beholdt sjetteplassen han hadde etter første del av OL-storslalåmen i Sestriere.

Aksel kjørte inn til delt ledelse med Bode Miller etter sin andre tur ned løypa, men alle de fem gjenværende løperne klarte å holde nordmannen bak seg.

Lund Svindal tapte tideler på det isete og bratte mellompartiet.

- Jeg hadde litt for dårlig grep på isen. Jeg kjente at jeg glei på bratta i mellompartiet, sier Lund Svindal til NRK.


- Skuffa
Selv om han er fornøyd med de tre konkurransene han har gjort, har det ikke gått helt som han drømte om i OL så langt.

- Det er de tre øverste plassene som teller, så det er klart jeg er skuffa, sier han.

Lund Svindal har sin siste sjanse i slalåmen lørdag.

To østerrikere på pallen

SJETTEPLASS: Aksel Lund Svindal var i nærheten av pallen på storslalåmen i Sestriere i dag, men nådde ikke helt opp. Foto: AP/Scanpix
SJETTEPLASS: Aksel Lund Svindal var i nærheten av pallen på storslalåmen i Sestriere i dag, men nådde ikke helt opp. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Østerrikeren Benjamin Raich kjørte en sterk andreomgang, og tok gull etter å ha ligget på femteplass etter første. Franske Joel Chenal ble nummer to, mens Raichs landsmann Hermann Maier tok bronsemedaljen.

Kanadiske Francois Bourque ledet etter første omgang, men lyktes ikke i andre. Han ble til slutt nummer fem, passert også av svenske Fredrik Nyberg som tok fjerdeplassen.

Kjus vinket farvel

Lasse Kjus smilte og vinket til publikum etter en middels inspirert andre omgang. Trolig var dette siste mesterskapsopptreden fra Kjuser\'n.

Kjetil Jansrud har pådratt seg et brudd i tommelen, og kjører ikke andre omgang. Jansrud reiser hjem til Norge for operasjon i morgen og blir ute i fire til seks uker.

Unggutten skal opereres på Ullevål Universitetssykehus, og OL-mester Kjetil André Aamodt er reserve dersom landslags-ledelsen vil stille fullt lag i slalåm-konkurransen.


Etter første omgang:

Aksel Lund Svindal kjørte meget godt øverst i løypa i første omgang, til tross for at han var nedi snøen i en tidlig port.

- Jeg sklei litt på isen i en sving samtidig som jeg var litt sein, så det tapte jeg litt tid på, sier han til Dagbladet.no.

Ved siste mellomtid lå han bare 6 hundredeler bak ledertida. Men rett etter mellomtida flerret han langt ut i en sving, og tapte et par tideler.

Likevel har han et godt utgangspunkt for andre omgang. Han ligger 49 hundredeler bak ledende Francois Bourque.

- Jeg får bare gi gass, sier Lund Svindal.

Lasse Kjus fikk det ikke til å stemme i første omgang, og havnet langt ned på resultatlista.

- Jeg har ikke sjans, medgir han.

Han tror imidlertid lagkameraten Lund Svindal har sjansen til å klatre på lista i andre omgang.

- Han har potensiale til å kjøre enda fortere. Han kom litt langt bakpå i starten.