Raikkonen vant i Malaysia

Finland er tilbake på toppen av seierspallen i formel 1. Søndag tok Kimi Raikkonen opp arven etter Mika Häkkinen og vant i Malaysia.

- Det er ikke mulig å forklare hva jeg føler akkurat nå, men spør meg i morgen. Da har jeg fått orden på tankene, sa den 23 år gamle finnen etter seieren søndag.

Det var Räikkönens første VM-seier i formel 1, og hvilken seier: Han slo hardeste konkurrent, Ferraris Rubens Barrichello, med 39,2 sekunder. Finnen levde virkelig opp til klengenavnet han har fått i formel-sirkuset: «Ismannen».

Michael Schumacher kjørte inn i Jarno Trulli allerede på den første runden. Den femdobbelte tyske verdensmesteren ble pålagt et depotbesøk som straff for sin uvørne manøver, mens Trulli måtte en rask tur i depotet for å fikse bilen.

Dermed var to av de store favorittene satt langt tilbake. I tillegg kjørte David Coulthard, som vant i Australia for 14 dager siden, ut i den tredje runden.

Fernando Alonso hadde beste startspor i Malaysia Grand Prix. Han kjørte inn til en overraskende 3. plass til slutt, og med det ble han den første spanieren som klatret opp på seierspallen etter en VM-runde i formel 1.

Michael Schumacher, som ble nummer fire i Australia for 14 dager siden, endte på sjetteplass søndag. Han måtte inn i depotet fire ganger under løpet. En gang som straff, en for å bytte frontspoiler og to ganger for å fylle drivstoff.

Tredje formel-sesong

Räikkönen er inne i sin tredje sesong i formel 1, og starten på årets sesong har vært helt eventyrlig for ham. Han tok tredjeplassen i Australia for 14 dager siden, da McLaren-lagkamerat David Coulthard gikk til topps. Nå ble det seier.

- Det virker merkelig å spørre meg om jeg kan vinne VM etter bare to løp denne sesongen. Det kan jeg ikke svare på. Foreløpig er det umulig å si noe om dette kommer til å bli McLarens sesong også, men til nå er det gått bra, sa finnen etter søndagens løp.

McLaren-kjørerne bruker fjorårsmodellene, akkurat som Schumacher og Barrichello i Ferrari. Foreløpig er ikke de nye bilene klare, men Räikkönen legger ikke skjul på at han har tro på at han kan kjøre enda bedre bare de nye bilene kommer på banen.

- Jo, de nye bilene våre skal være enda bedre enn de vi bruker nå, så det er lov å håpe, sier finnen.

Slappe av

- Det er herlig å ha brutt denne barrieren og vunnet min første Grand Prix-seier. Nå kan jeg slappe av, sa Räikkönen på Sepang-banen søndag. Han la til at han ikke hadde ventet å vinne, selv om han var nær seieren i Australia for 14 dager siden også. Da mistet han seieren etter å ha kjørt for fort i depotområdet.

- Jeg trodde det skulle være tøffere å vinne et Grand Prix-løp, men jeg hadde ingen konkurranse mot slutten, så det gikk veldig greit, forklarte finnen.

Ved siden av Kimi Räikkönen var nok spanieren Fernando Alonso den gladeste kjøreren på Sepang-banen søndag. Han klatret opp på seierspallen for første gang.

- Det var fantastisk å være i teten i 14 runder. Mot slutten fikk jeg problemer med girkassen min, men selv om det ikke ble seier på meg, er jeg strålende fornøyd, sa Alonso.

Mindre fornøyd var fjorårets store kjører, Michael Schumacher. Han kom tilbake og knep sjetteplassen, men tok på seg hele skylden for uhellet som ødela hans sjanser.

- Jeg gjorde en feil og traff Jarno, og jeg har bedt ham om unnskyldning. Det var en stor overraskelse at jeg klarte å kjempe om poeng etter den starten, sa tyskeren.