Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rake beste norske U23-rytter i VM

- Veldig godt å komme i mål etter hardkjøret.

BESTE NORDMANN: Christer Rake (t.v.) sammen med Olympiatoppen-coach Atle Kvålsvoll etter at 22-åringen lørdag kjempet seg inn som beste nordmann til tolvteplass i sykkel-VM, klasse U23.Foto: Bård Idås / SCANPIX
BESTE NORDMANN: Christer Rake (t.v.) sammen med Olympiatoppen-coach Atle Kvålsvoll etter at 22-åringen lørdag kjempet seg inn som beste nordmann til tolvteplass i sykkel-VM, klasse U23.Foto: Bård Idås / SCANPIX Vis mer

|||MENDRISIO (Dagbladet.no): Christer Rake (22) kjempet seg inn som beste nordmann til tolvteplass da U23-rytterne gjorde opp om VM-medaljer i Mendrisio. Han endte 1.39 minutt bak den franske vinneren Romain Sicard, som syklet solo til mål.

Plasseringen er den beste norske siden Edvald Boasson Hagens niendeplass i 2006.

- Jeg synes det gikk greit. Det var i hvert fall veldig godt å komme i mål etter hardkjøret mot slutten, sier Rake til Dagbladet.

Sisteårsrytteren fikk ødelagt bakhjulet midtveis i rittet og brukte mange krefter på å hente inn hovedfeltet.

-Jeg måtte bytte hjul på sjuende runde fordi en annen rytter syklet inn i meg i langesonen, og hjulet ble helt skjevt. Jeg tapte en del på det fordi det ble støta i front akkurat da jeg måtte av sykkelen, forklarer han.

Første på 22 år
Det ble fransk gulljubel i Sveits. 22 år etter forrige amatørgull, fikk sykkelstormakten Frankrike omsider en ny verdensmester i sykling. Romain Sicard tråkket inn til VM-tittel i U23-klassens landeveisritt lørdag.

Sølvet gikk til colombianeren Betancur Gomez Carlos Alberto. Bronsen tok russiske Egor Silin.

Den nye, franske sykkelhelten, som sykler for Orbea-laget, er første franske amatørvinner siden Richard Vivien vant amatør-VM i 1987. Det skjedde før 21-årige Sicard var født.

Forrige franske verdensmestere i landeveissykling for proffene var Laurent Brochard (fellesstart) og Laurent Jalabert (tempo) i 1997.

Kristoff brøt

Norges største håp, Alexander Kristoff, fikk tidlig trøbbel og brøt først av nordmennene. Den kommende BMC-proffen slet med skade etter uhell i Tour of Britain forrige uke.

- Jeg kjente raskt at jeg ikke hadde dagen. Allerede på andrerunden føltes beina ut som de gjorde etter velten i Tour of Britain før VM. Etter det satt jeg bare og koste meg og vinket til de med norsk flagg, sier Kristoff til Dagbladet.

Han skjønte tidlig at den beinharde VM-løypa ikke var noe for ham.

- Jeg tror ikke jeg kunne hevdet meg i denne løypa uansett. Den var altfor tøff i forhold til det jeg liker, understreker Kristoff.

Vegard Stake Laengen brøt like etter Kristoff. Jan-Fredrik Grue og Sondre Gjerdevik Sørtveit ble kjørt av før finalen.

I 1997 sørget Kurt Asle Arvesen for Norges hittil eneste VM-gull i U23-fellesstart. Året etter vant Thor Hushovd gull i U23-temporittet.

(Dagbladet.no/NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling