Råkjapt rykk av Ronaldo

Tyskland- Brasil 1- 2. Et nådeløst Ronaldo-rykk to minutter før slutt reddet Brasil i prestisje-kampen mot Tyskland. Men før det var geniet en vanlig fotballspiller, og Brasil et helt ordinært landslag.

- Vi hadde problemer med temperaturen. Og dette laget har ikke fått trent skikkelig sammen på flere måneder, sa landslagssjef Mario Zagallo etterpå.

Men det spørs om den unnskyldningen er salgbar hos den store gjengen av kritikere som har fyrt av kanonskudd mot brasse-sjefen den siste tida.

  • For i går kveld var det bare sluttresultatet som kunne gjøre brasilianske fotballfjes litt blidere. Og som kan glatte over det frynsete ryktet etter pinlige 0- 1 mot USA i CONCACAF-cupen forrige måned.

Tafatt lag

Fotballgale brasilianere krever samba-spill og bekreftelser på at rollen som VM-favoritt er fortjent.

Mot Tyskland så de bare et tafatt lag som ble kjempet i stykker, men som vant en heldig seier likevel. For Drillo og Fotball-Norge varmet kampen i Stuttgart:

For dette var ingenting å være redd for.

Matchen mellom de to fotballkjempene ble aldri det Zagallo hadde forkynt på forhånd:

- En aperitif før VM-sluttspillet.

Det eneste som skapte brasse-stemning var Roberto Carlos'4 geniale pasning og Ronaldos nådeløse rykk to minutter før slutt. Den kombinasjonen som sikret brasiliansk seier.

Frustert

Men i de 88 minuttene før det gjorde Tyskland-stopper Christian Wörns det samme som Ronny Johnsen gjorde på Ullevaal sist sommer:

Han markerte Ronaldo vekk fra alt som kunne smake av magi.

Da liknet det brasilianske vidunderet på en frustrert og ordinær fotballspiller. Akkurat som resten av lagkameratene hans i møtet med tysk innsats og seiersvilje.

76 dager før alvoret starter er Brasil naturligvis fortsatt storfavoritten i Norges VM-gruppe. Men landslagssjef Zagallo har rett når det gjelder den store pokalen som skal deles ut i Paris 12. juli:

- Brasil er ikke noen ubestridt favoritt til å vinne VM, sa han etter kampen i går.