Råkjør for Marius Bakken

PARK CITY (Dagbladet): Her - 3000 meter over havet på Jupiter Hill - løper Marius Bakken denne uka ensomme og ekstremt harde økter for å komme i sitt livs form til VM. Han lever høyt i pausene også. Marius og trener Frank Evertsen bor på luksushotellet til Stein Eriksen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet ble med da Marius Bakken i går la ut på en av de to daglige øktene i området rundt Jupiter Hill. Med utsikt ned mot alpinbakkene som om et halvt år skal brukes under OL, er det ikke så verst å være langdistanseløper på sommerstid i Park City.

- Dette er det eneste stedet i USA som ligger i samme tidssone som Edmonton hvor vi kan bo på 2500 meter, trene på 2800- 3000 meter og dra rett ned til Park City for å løpe på bane, sier Marius.

Forrige torsdag forbedret han sin norske rekord på 5000 meter med to sekunder, til 13.09.19. Søndag var han innlosjert i prakthotellet til Stein Eriksen, mannen som tok OL-gull i storslalåm for Norge i 1952.

- Dere bor fint?

- Klart det kan virke voldsomt. Men nede i Park City blir det for lavt. Jeg har aldri bodd sånn før, og kommer vel ikke til å gjøre det igjen heller. Men Frank og jeg deler rom. Da blir det halv pris.

På felgen

Da vi møtte Marius i går kveld, hadde han røde øyne. Han så dønn sliten ut.

- Jeg er helt på felgen. Jeg kjører knallharde økter i 3000 meters høyde, for å holde formen resten av sesongen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer