Råkjøring rett inn på pallen

PARK CITY (Dagbladet ): Kjetil Aamodt var fly forbannet etter 28. plassen i første omgang. Han klinte til i finalen. Det ble en oppsiktsvekkende 2. plass! Stor glede hos Kjetil, pappa Finn og kjæresten Stine Østvold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sesongen startet nervøst for Kjetil Aamodt, og han reiste til Park City og storslalåm-åpning uten sin vanlige selvtillit. Den fant han igjen i andre omgangen i går. Rekordopphentingen viser at han fortsatt tilhører den ytterste verdenseliten. Godt å vite med OL i Nagano bare to og en halv måned unna.- Andreomgangen tyder i hvert fall på at jeg har muligheten til å hevde meg. Det kan bli gøy, dette, sier Kjetil.

Elden-stil

- Jeg er veldig godt fornøyd kjøringa og bestetiden i andre omgang. Dette skal jeg ta med meg videre, men den første omgangen _ bør gå fort i glemmeboka.

- Sikten var veldig dårlig, og jeg ble passiv. Heldigvis fikk jeg revansjert meg i finalen, sier han til Dagbladet.27 plasser for å være helt nøyaktig. Det likner Bård Jørgen Elden i sine kjappeste kombinert-stunder.

Maier best

Den eneste som holdt unna for Kjetils kjempespurt, var Hermann Maier. I første omgang var østerrikeren enda mer suveren enn Kjetil var i andre, og nesten to og et halvt sekund ble for mye for unge Aamodt å hente inn.

Kjetil gir været litt av æren for opphentingen. I første omgang kjørte han i tett snø og dårlig sikt. I den andre nedfarten var været langt bedre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer