Råkjøring rett inn på pallen

PARK CITY (Dagbladet ): Kjetil Aamodt var fly forbannet etter 28. plassen i første omgang. Han klinte til i finalen. Det ble en oppsiktsvekkende 2. plass! Stor glede hos Kjetil, pappa Finn og kjæresten Stine Østvold.

Sesongen startet nervøst for Kjetil Aamodt, og han reiste til Park City og storslalåm-åpning uten sin vanlige selvtillit. Den fant han igjen i andre omgangen i går. Rekordopphentingen viser at han fortsatt tilhører den ytterste verdenseliten. Godt å vite med OL i Nagano bare to og en halv måned unna.- Andreomgangen tyder i hvert fall på at jeg har muligheten til å hevde meg. Det kan bli gøy, dette, sier Kjetil.

Elden-stil

- Jeg er veldig godt fornøyd kjøringa og bestetiden i andre omgang. Dette skal jeg ta med meg videre, men den første omgangen _ bør gå fort i glemmeboka.

- Sikten var veldig dårlig, og jeg ble passiv. Heldigvis fikk jeg revansjert meg i finalen, sier han til Dagbladet.27 plasser for å være helt nøyaktig. Det likner Bård Jørgen Elden i sine kjappeste kombinert-stunder.

Maier best

Den eneste som holdt unna for Kjetils kjempespurt, var Hermann Maier. I første omgang var østerrikeren enda mer suveren enn Kjetil var i andre, og nesten to og et halvt sekund ble for mye for unge Aamodt å hente inn.

Kjetil gir været litt av æren for opphentingen. I første omgang kjørte han i tett snø og dårlig sikt. I den andre nedfarten var været langt bedre.

- Men du skal ha litt flaks også. Nå vet jeg i hvert fall at jeg kan kjøre fort, sier Kjetil.

- Pappa Finn sa du hadde et helt annet tak på kjøringa i finalen?

- Innstillingen har veldig mye å si. Jeg var passiv i første på grunn av sikten, og da kan det fort skille to sekunder. I andre var været bra, oppe i hodet også. Veldig mye av dette er psykisk.

Bra ski

- Hvordan fungerer de nye skiene?

- Det er første gangen jeg bruker dem. Andreomgangen tyder på at de går bra. Jeg kommer til å fortsette å bruke dem. Så får vi se når underlaget blir litt hardere.Kjetils rekord-opphenting reddet en ellers svak, norsk storslalåm-dag. Hans-Petter Buraas var med sin niende plass beste nordmann etter første omgang, men forsvant nedover på listene. Lasse Kjus lå på 25. plass etter første gjennomkjøring, men endte i løssnøen i et tappert forsøk på å klatre nærmere toppen.

- Så du på da Lasse kjørte ut?- Ja. Lasse kjørte egentlig brukbart. Han kunne kanskje blitt nummer seks eller sju i dag på grunnlag av mellomtiden, mener Kjetil.

Sterke østerrikere

- Hva forteller dette rennet om konkurrentene i år?

- At østerrikerne er sterke.

Førstemann til å gratulere Kjetil etter den fenomenale kjøringen i andreomgangen var pappa Finn.

- Ja, nå klinte du skikkelig til!, lød meldingen til sønnen.Aamodt senior var like imponert over sønnens østerrikske overmann.

- Maier kjørte bra, og jeg unner ham seieren. Det er helt greit. Det var en fantastisk andreomgang for Kjetil, uansett. Det var ingen som hadde ventet at han skulle komme på pallen.- Så du noen feil i Kjetil finaleomgang?

- Ja, massevis.

- Hvilke?

- Nei, det vil føre langt å komme inn på i Dagbladet.

VELDIG FORT:</B> Kjetil ga alt i finaleomgangen, og ble suverent best av de norske.