VAR PÅ VEI UT: Are Tronseth skulle egentlig byttes ut, men det rakk ikke Haugesund. I stedet scoret han 3-3-målet og sikret poengdeling mot Lillestrøm. Foto: Jan Kåre Ness/SCANPIX
VAR PÅ VEI UT: Are Tronseth skulle egentlig byttes ut, men det rakk ikke Haugesund. I stedet scoret han 3-3-målet og sikret poengdeling mot Lillestrøm. Foto: Jan Kåre Ness/SCANPIXVis mer

Rakk ikke bytte ut helten i seksmålsthriller

Det er Haugesund-treneren glad for nå.

|||(Dagbladet): Haugesund - Lillestrøm 3-3.

For 12 sesonger siden scoret Frode Kippe sitt første mål i Lillestrøm-drakta - på Haugesund Stadion. Siden har ikke LSK vunnet i filmbyen, for det holdt ikke helt inn denne gangen heller.

Til tross for Kippes frisparksuser i andreomgangen.

Haugesund slo nemlig tilbake og det endte med poengdeling og hjemmelaget er fortsatt ubeseiret på eget gress.

Dermed befester Lillestrøm sin posisjon som uavgjortkongene i Tippeligaen - dette var deres 11. på 24 kamper.

- Det er synd vi slipper inn to dødballmål, det skal ikke Lillestrøm gjøre, sier Kippe til TV 2.

Sundgot-tupp Førsteomgangen i Haugesund-sola var jevnspilt, men de virkelige store sjansene lot vente på seg.

Lagene yppet seg litt og nærmest var Arild Sundgot da han stusset et frispark rett utenfor mål. Etter 38 minutter traff han derimot blink.

Eller, traff og traff. Han tuppet inn ledermålet til Lillestrøm.

Espen Søgård slo inn i feltet og Sundgot var tett pakket inn av to FKH-spillere. Han klarte likevel å lirke fram foten og tuppe ballen inn ved stolperota. Sterkt av spissveteranen.

- Jeg får en fot på den og den sklir inn i hjørnet. Det er alltid gøy med slike slitemål, sier Sundgot til TV 2.

50 sekunder før pause slo Haugesund tilbake. Nikola Djurdjic var et konstant uromoment for LSK-forsvaret og på scoringen viste han også fram litt akrobatikk. Han snudde seg rundt i lufta og stusset et frispark forbi Stefan Logi Magnusson fra kloss hold.

Snudde kampen Det er alltid tungt å ryke på et baklengs rett før pause. Og det blir ikke bedre når du får en ny på trynet rett etter hvilen.

Drøyt 90 sekunder inn i andreomgangen sendte Djurdjic hjemmelaget i ledelsen. Lillestrøm bommet med offsidefella og Thomas Sørum slo ballen på tvers til Djurdjic, som enkelt scoret i tomt mål.

Gleden var derimot kortvarig.

STERK PRESTASJON: Arild Sundgot scorer her kampens første mål, selv om han er klemt mellom to FKH-spillere. Foto: Jan Kåre Ness/SCANPIX
STERK PRESTASJON: Arild Sundgot scorer her kampens første mål, selv om han er klemt mellom to FKH-spillere. Foto: Jan Kåre Ness/SCANPIX Vis mer

Etter 54 minutter bredsidet nemlig Khaled Mouelhi ballen i lengste hjørne fra 20 meters skrått hold.

Ti minutter seinere viste Frode Kippe at han kan mer enn å heade ballen. Han klinket til på et frispark fra 25 meter, og fikk kjempetreff. Ballen gikk rett fram og forbi Per Morten Kristiansen selv om skuddet kom midt på mål.

Rakk ikke bytte Scoringen var Kippes sjette denne sesongen. To ganger tidligere i karrieren - seinest i fjor - har han scoret fem i løpet av en sesong. Nå har han satt ny personlig scoringsrekord.

Og han kan også sørge for en annen rekord denne sesongen.

Så langt har han nemlig bare fått to gule kort, og han kan dermed fullføre en sesong uten karantene for første gang.

Scoringen hans ble derimot ikke den siste i kveld.

18 minutter før slutt hamret Are Tronseth inn 3-3-målet da han fikk ballen i beina på 7-8 meter etter en corner. Haugesund-trener Jostein Grindhaug er glad han ikke tok midtstopperen av banen i hans 100. Tippeliga-kamp.

- Vi skulle egentlig byttet ut Are to minutter før, men så fikk vi en dødball mot oss. Rett etterpå kom denne corneren, så jeg er glad vi beholdt ham på banen, sier Grindhaug til TV 2.

- Det var en underholdende kamp, men litt for underholdende for meg som trener. Det er litt surt at vi ikke vinner når vi leder to ganger. To av målene Haugesund fikk var litt for enkle, men de er samtidig vanskelige å spille mot. Jeg får trøste meg med at ingen vinner borte mot Haugesund, sier Lillestrøm-trener Henning Berg til NTB.

Haugesund kunne klatret til 4. plass med seier i kveld, men må i stedet nøye seg med sjette.