USAs største idrettsstjerner tar heltestatusen sin inn i valgkampen mot Donald Trump

Rakner på banen

Donald Trumps grep om nasjonalsportene glipper. Fortsetter protestene fra basketball til amerikansk fotball, utfordrer det presidentens kyniske kampanje for lov-og-orden.

RETT FRA GOLF MED FOTBALLHELT: Donald Trump har alltid hatt et tett forhold til amerikansk elitesport. Her kommer han rett fra golf med eks-fotballstjerne Brett Favre for en måned siden. Nå snur de store heltene i amerikansk fotball. Før sesongstarten neste uke er spørsmålet om hvor hvor mange som vil knele under nasjonalhymnen i protest mot rasismen. FOTO: Tasos Katopodis/Getty Images/AFP.
RETT FRA GOLF MED FOTBALLHELT: Donald Trump har alltid hatt et tett forhold til amerikansk elitesport. Her kommer han rett fra golf med eks-fotballstjerne Brett Favre for en måned siden. Nå snur de store heltene i amerikansk fotball. Før sesongstarten neste uke er spørsmålet om hvor hvor mange som vil knele under nasjonalhymnen i protest mot rasismen. FOTO: Tasos Katopodis/Getty Images/AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PRESIDENT Donald Trumps utspekulerte besøk med innlagt bønnestund i den voldsherjete byen Kenosha i går kveld, var et politisk trekk for å tegne bildet av ham som garantisten for lov og orden i USA. Det skjer samtidig som sportsheltene i ulike amerikanske proffligaer, bruker stjernestatusen sin til å ta et oppgjør med Trumps aggressive og splittende maktmisbruk.

Politiets skuddserie under arrestasjonen av Jacob Blake for halvannen uke siden, utløste en spontan spillerstreik i National Basketball Association (NBA); den tredje største amerikanske TV-idretten. Stjernene der har i åresvis vært svært kritiske til Trump, men nå fikk de plutselig spontan støtte fra helter i andre idretter:

  • I løpet av noen timer spredde spillerstreiken i basketball seg til nasjonalsporten baseball (MLB) og vanlig fotball (MLS).

Denne utviklingen kommer etter sommerens dramatikk der de aller mest populære navnene i amerikansk fotball vendte seg mot Trump etter politidrapet på George Floyd, og presidenten rotet seg inn i en overraskende konflikt med motorsport-arrangørene i NASCAR om det nye forbudet deres mot sørstatsflagget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer