Premier League

Raknet mot Chelsea

Liverpool så ut til å cruise inn til en sterk borteseier, men det siste ordet fra Thomas Tuchels menn var ikke sagt.

MÅLSCORERE: Sadio Mane og Mohammed Salah kom begge på måltavla mot Chelsea, men det var ikke nok til seier. Foto: Reuters
MÅLSCORERE: Sadio Mane og Mohammed Salah kom begge på måltavla mot Chelsea, men det var ikke nok til seier. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
  • Chelsea - Liverpool 2-2 (2-2)

Det sto om tre svært viktige poeng i toppen av Premier League da et coronarammet Liverpool tok turen til Chelseas egen storstue i London.

Liverpool var dødelige foran mål i den første omgangen, og var foran med to mål da det var spilt 40. minutter. Men fem magiske minutter fra Chelsea sørget for poengdeling i London.

Gigantisk tabbe

Begge lagene virket nervøse i innledningen, og etter bare sju minutter reddet keepervikar Kelleher Liverpool fra en marerittåpning, etter at Alexander Arnold rotet i forsvar.

To minutter seinere var det Chalobah i Chelsea-forsvaret som slurvet i de bakre rekker, og en giftig Mane ga Liverpool en tidlig ledelse.

0-1: Sadio Mane utnyttet en kjempetabbe fra Chelsea og sendte Liverpool i ledelsen. Foto: Pa Photos
0-1: Sadio Mane utnyttet en kjempetabbe fra Chelsea og sendte Liverpool i ledelsen. Foto: Pa Photos Vis mer

Chelsea var det førende laget på hjemmebane, men de tilreisende var dødelig effektive.

Alexander-Arnold sendte en praktfull ball igjennom til Salah, som på elegant vis løftet ballen over Mendy og straffet gamleklubben.

0-2: Salah scoret sitt mål nummer 16 denne sesong. Det gjør han til toppscorer i Premier Leauge. Foto: Reuters
0-2: Salah scoret sitt mål nummer 16 denne sesong. Det gjør han til toppscorer i Premier Leauge. Foto: Reuters Vis mer

Magi

Fem minutter før sidebytte fikk Kovacic drømmetreff på volley fra 17-meter og dunket Chelsea tilbake i kampen på nydelig vis.

Like etterpå kom Pulisic alene med Kelleher. Amerikaneren gjorde ingen feil, og plutselig hadde Chelsea utliknet Liverpool sin ledelse på bare fire minutter.

- For en herlig omgang med fotball, utbrøt Petter Myhre fra kommentatorplass.

2-2: Pulisic utlignet for Chelsea. Foto: Reuters
2-2: Pulisic utlignet for Chelsea. Foto: Reuters Vis mer

Reddet av sisteskansene

Begge lagene fortsatte å levere en underholde kamp i den andre omgangen og skapte flere sjanser. Både Salah og Mane var farlig frampå i starten av den andre halvdelen, men en god Mendy reddet hjemmelaget.

Like etterpå vartet Kelleher opp med en strålende reaksjonsredning, og lagene var fortsatt like langt med 30 minutter igjen på klokka.

Alle de tre poengene kunne like gjerne gått til begge lagene, men det endte med poengdeling i London. Det er egentlig to poeng for lite for begge lag, som må se luka til Manchester City på topp stadig vokse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer