Raúl - helten av Madrid

AC Milan hadde muligheten til å sende Real Madrid ut av Champions League i gigantoppgjøret, men én mann lar seg ikke stanse: Raúl Gonzalez (25).

For selv om Real Madrid har betalt ufattelige 1,4 milliarder kroner for trioen Ronaldo, Zinedine Zidane og Luis Figo, er det Raúl som er den store helten i det spanske superlaget.

Og han var attpåtil gratis.

Real-kapteinen er oppvokst i klubben og kan bli den største spilleren gjennom alle tider i klubben som har vunnet serievinnercupen/Champions League hele ni ganger.

41 scoringer

Maken til stjernetreff som på Santiago Bernabeu skal man lete lenge etter, men Raúl skilte seg likevel ut i går kveld - og scoret også de to første målene: 1- 0 (12. minutt): Et vakkert trekantspill mellom Roberto Carlos, Ronaldo og Raúl - som sistnevnte etter et vakkert kryssløp fullførte med å dundre ballen i mål.

Med venstrebeinet.2- 0: (57. minutt): Zidane hælsparet Carlos fri på venstrekanten, og han slo inn i feltet. Der fintet Raúl skudd med venstre, før han tverrvendte og smelte ballen utakbart i mål.

Med høyrebeinet.

Raúl er målfarlig med begge bein og har en egen evne til å være på rett plass til rett tid. Med sine to fulltreffere i går står han nå med sju mål på ni kamper i årets turnering - og han er også tidenes toppscorer i Champions League med 41 nettkjenninger siden han puttet sitt første i 1995. Sin unge alder til tross er Raúl allerede også tidenes toppscorer på det spanske landslaget.

50. seier

Utklassingen i gigantoppgjøret i går kveld var Real Madrids 50. seier på 89 kamper i Champions League. Og en av de mest fortjente. AC Milan var riktignok allerede før gårsdagens kamp klare for kvartfinalen i den gjeveste europacupen. Men de ble utspilt til tross for at de hadde mye å spille for i Madrid:

Med Milan-seier i går ville Real Madrid - som bare hadde én seier på de åtte siste kampene i Europa - fått problemer med å komme seg til kvartfinalen.

Med unntak av Serie A-toppscorer Filippo Inzaghi stilte Milan-trener Carlo Ancelotti med et toppet lag i går. Andrej Sjevtsjenko og Rivaldo som spissduo er også kvalitet nok til å skremme de fleste.

Men Ancelotti angret nok på at han lot Inzaghi hvile: Sjevtsjenko var treg og dårlig, mens Rivaldo bare et par ganger - som da han nikket inn redusering til 1- 2 åtte minutter før full tid - viste klasse.

Men Europas mest stjernespekkede mannskap er fortsatt likevel ikke helt sikre på å nå kvartfinalen, tross seieren i går:

Borussia Dortmund er fortsatt bare ett poeng bak Real Madrid på tabellen. Om tyskerne slår Milan i Italia neste tirsdag, er Real nødt til å slå Lokomotiv Moskva i Russland for å gå videre.

Bent Skammelsrud debuterte som ekspertkommentator for TV 3 i går, og han var nesegrus i sin beundring over laget han en gang var med på å slå som RBK-spiller:

- Når Real Madrid er på sitt beste, er det ingen som slår dem!

REAL INNSATS: Raúl scoret to ganger og sørget for at Real Madrid fortsatt henger med i Champions League.