Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ralf tok seieren

Lillebror Schumacher fylte 28 år idag, og sikret seg sesongens første formel 1-seier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyskeren fyller 28 år mandag, og var strålende fornøyd etter seieren på Nürburgring - ikke minst på grunn av laginnsatsen. , Lagkamerat Juan Pablo Montoya kjørte inn på annenplass.

- Det at laget gjør det så bra var nesten viktigere enn min seier. Dette var et stort skritt fram for Williams-BMW, spesielt med tanke på hvor dårlig vi startet sesongen, sa Ralf Schumacher.

- Jeg kan ikke huske at et lag har klarte å vende såpass kjapt. Laget har gjort en fantastisk jobb, skrøt Schumacher.

Raste mot Montoya

Men storebror Michael og hans Ferrari-lag var langt fra fornøyd med Montoyas oppførsel. Michael lå nemlig på annenplass mot slutten av løpet da Montoya presset seg forbi, slik at Schumacher spant ut av banen.

VM-lederen hadde motoren i gang, men måtte ha hjelp fra funksjonærer for å komme seg ut av grusen. Hendelsen blir gransket for å se om tyskeren tjente ulovlig på å få assistanse.

- Det var rett og slett galskap av Montoya. Han kunne satt dem begge ut av spill, freste Ferraris tekniske direktør, Ross Brawn.

- Forbikjøringen var stygg, og han har gjort slik mange ganger før. Han er ingen fører med klasse i så henseende, mente Brawn.

Nedtur for Räikkönen

Det manglet ikke på spenning og hendelser underveis i Europas Grand Prix. For finske Kimi Räikkönen ble det nedtur. Finnen hadde for første gang beste startspor, og han åpnet med stil.

Før 15. runde hadde han en åtte sekunders ledelse på Ralf Schumacher og så ut til å ha full kontroll på veien mot sin annen seier i karrieren. Men så var uhellet ute for 23-åringen. På den 25. runden røk motoren, og finnen måtte skuffet innse at han var ferdig for dagen.

Nedturen var fullbyrdet for McLaren da Räikkönens lagkamerat David Coulthard forsvant ut i grusen like før slutt. Briten kjempet innbitt mot Fernando Alonso om fjerdeplassen, men den unge spanjolen holdt stand.

På vei inn i en krapp sving, fire runder før mål, så det ut til at Alonso bremset opp tidligere enn hva Coulthard hadde ventet, slik at McLaren-føreren måtte kaste bilen til side.

Schumacher holder stand

Schumachers lagkamerat Rubens Barrichello tok tredjeplassen i løpet, mens Alonso, tross en skurrete sistesving, klarte fjerdeplass. Michael Schumacher forsøkte til det siste å komme seg forbi, men måtte nøye seg med femteplassen. Det var likevel nok til å bli første fører som har samlet 1000 VM-poeng.

Dermed er det fortsatt «Schumi» som leder i sammendraget, etter ni av 16 runder. Han er sju poeng foran Räikkönen, mens Ralf Schumacher følger ytterligere åtte poeng bak.

Neste VM-runde kjøres allerede kommende helg, på Magny-Cours i Frankrike.

Resultatlista

1) Ralf Schumacher, Tyskland (Williams-BMW) 1.34.43,622 (snittfart 195,633 km/t)

2) Juan Pablo Montoya, Colombia (Williams-BMW) 16,821 sek. bak,

3) Rubens Barrichello, Brasil (Ferrari) 39,613,

4) Fernando Alonso, Spania (Renault) 1.05,731,

5) Michael Schumacher, Tyskland (Ferrari) 1.06,162,

6) Mark Webber, Australia (Jaguar-Cosworth) 1 runde bak,

7) Jenson Button, Storbritannia (BAR-Honda) 1 runde,

8) Nick Heidfeld, Tyskland (Sauber-Petronas) 1 runde,

9) Heinz-Harald Frentzen, Tyskland (Sauber-Petronas) 1 runde,

10) Antonio Pizzonia, Brasil (Jaguar-Cosworth) 1 runde.

VM sammenlagt

9 av de 16 løpøpene er nå kjørt.

1) M. Schumacher 58,

2) Kimi Räikkönen, Finland 51,

3) R. Schumacher 43,

4) Montoya 39,

5) Alonso 39,

6) Barrichello 37,

7) David Coulthard, Storbritannia 25,

8) Jarno Trulli, Italia 13,

9) Giancarlo Fisichella, Italia 10,

10) Button 10.

Neste VM-løp er Frankrikes Grand Prix i Magny-Cours 6. juli.

(NTB)

... og da gjenstår det bare å spyle hverandre med champagne.
<B>TOK HJEM SEIEREN: Ralf Schumacher foran Rubens Baricello i dag...