Rally- drama

Japaneren Kenjiro Shinozuka (53) svevde seint i går kveld mellom liv og død etter å ha krasjet i ørkenen i Libya. Dødsrallyet begynner å leve opp til sitt tvilsomme navn.

Shinozuka har tidligere vunnet Paris- Dakar. Det hjalp ikke stort i går.

På rallyets 9. etappe gikk det galt. Omtrent halvveis ut i den 727 kilometer lange maratonetappen kom japaneren galt inn på en sanddyne. Ut av dynen, som kan sammenliknes med en bølge, fikk bilen luft under hjulene. Da den landet, traff den en stein og rullet rundt mange ganger.

Respirator

- Shinozuka er i koma etter å ha fått alvorlige støtskader mot hodet. Blodtrykket hans er stabilisert, og videre diagnose vil bli gjort i Tunis. Livet hans er i fare, sa løpslegen Christian Noel til fransk TV.

Japaneren ligger i respirator i Sahba i Libya, men skal fraktes videre til et større sykehus i Tunis.

Kartleser Thierry Delli Zotti fra Frankrike ble skadet. Han er det imidlertid ingen fare med.

Også i motorsykkelklassen er mannefallet i gang. Belgiske Jean-Marc Warrant kom uskadd fra et krasj i dag, men sykkelen hans tok fyr og brant opp.

Pål Anders avanserer

Pål Anders Ullevålseter, derimot, har ikke hatt problemer av noe slag i løpet av dagen.

Faktisk kjørte han seg opp på listene gjennom ørkenen.

Han ble nummer åtte i går, og klatret til 10. plass sammenlagt.

Sterkt kjørt i noe som karakteriseres som Paris- Dakars tøffeste etappe noensinne.

- Arrangørene mener dagens etappe var den hardeste av alle etappene som er blitt kjørt i Paris- Dakars historie. Men Pål Anders er i topp stand. Han var mye mer sliten på denne tida i fjor. Han virker tryggere på seg selv, sier kona Solveig til Dagbladet.

- Snakket han mye om ulykken i dag?

- Han nevnte ulykken, men det var det. Han må fjerne seg fra det, hvis ikke går det ikke an å kjøre. Det er heller ikke noe prat om det blant gutta i depotet. Da blir det bare mer nerver og flere feil dagen etterpå.

TAKK FOR I ÅR:</B> Belgiske Jean-Marc Warrant kneler ved restene av motorsykkelen sin. Årets Paris- Dakar-rally er over for hans del.
KRITISK:</B> Legene jobber febrilsk for å redde livet til Kenjiro Shinozuka etter et stygt krasj i ørkenen i Libya i går. Tilstanden til japaneren var i natt kritisk.