Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rally-Henning pugger engelsk

Bilgloser på engelsk er null problem. Men for å binde ordene sammen til setninger, tar Henning Solberg (32) privattimer.

- Jeg er faktisk litt stolt av engelskuttalen min, den er morsom, gliser han.

- Nei, uttalen skal jeg ikke gjøre noe med. Det går mer i trening på å kommunisere og utvikle ordforrådet mitt. Jeg var ikke særlig flink i engelsk da jeg gikk på skolen, sier Henning Solberg til NTB.

Det er nordmannens kontrakt med Ford som «truer» 32-åringen tilbake til skolebenken. Den 19 sider lange kontrakten inneholder ett punkt som blant annet krever gode engelskkunnskaper av føreren.

- Teamsjef Malcolm Wilson kalte meg bare «Petter 2» første gang vi pratet sammen. Han tenkte nok på uttalen, ler Henning.

Torsdag hadde han første privattime ved språkskolen Berlitz i Oslo. I to og en halv måned framover skal rallyføreren gjennom 38 skoletimer med engelsk. «Eksamen» får han i Rally Italia på Sardinia 29. april til 1. mai, som er neste runde han kjører i VM.

- Så lenge man ikke er redd for å prate engelsk, spiller det ikke så stor rolle hvor mange ord en kan. Tekniske og mekaniske ord er ikke Hennings problem. Vi fokuserer heller på å holde i gang en samtale på engelsk, forklarer privatlærer Marc Stevens.

Skolebenken er ikke Henning Solbergs favorittmøbel. I fjor kjørte han for det franske Bozian-teamet i VM. Da nøyde han seg med én fransktime hos Berlitz.

Historiene er mange om Solberg-brødrenes spesielle engelskuttale. Da lillebror Petter var rykende fersk Ford-fører i 1999, forsto han ikke alt kartleser Phil Mills sa. Det endte stort sett i grøfta.

Da måtte også Petter kjøpe seg en ordbok og sette seg på skolebenken igjen.

Daglig blir Petter Solbergs engelskuttale harselert med i norske radio- og TV-programmer.

(NTB)

PÅ SKOLEBENKEN: Henning Solberg pugger engelsk. Bildet er fra Rally Sverige forrige helg.