- Rally is better than sex

Petter Solberg skuffet ikke fansen da han på en bilmesse i går fastslo at «Rally is better than sex»

BIRMINGHAM (Dagbladet): Fra hovedscenen på den gigantiske bilmessa Autocars International, proklamerte han at han ikke har planer om å gi fra seg tronen.

- Vi skal vinne i år også. Det vil bli en utrolig sesong, sa Solberg da han møtte tusenvis av britiske fans i Birmingham i går.

Også det med sexen da.

- Det er stor interesse her borte, og man må ha det litt artig med publikum selv om det kanskje var litt store ord, sier Solberg til Dagbladet.

Vanskelig åpning

Han har knapt lagt fjorårets triumf bak seg før rallysirkuset ruller i gang igjen. Neste uke starter han testkjøringen foran premieren i Monte Carlo.

- Jeg er i toppform, men de to første rundene i Monaco og Sverige er vanligvis vanskelige for meg. Jeg har til gode å gjøre det bra i de to konkurransene, sier Solberg.

- Det er et tøft konkurranseprogram?

- Ja, men det er dette jeg liker. Jeg skal jo bare kjøre bilen. Årets rally er spennende med nye konkurranser i Japan og Mexico. Samtidig blir idretten stadig større. For oss som kjører er jo det en stor motivasjon. Tenk deg, nå har jeg 7000 medlemmer i fanklubben, og støtte verden rundt. Bare se her i England, sier Solberg, mens britene stiller seg i kø for å få verdensmesterens navnetrekk.

Også hjemme i Norge begynner rally å bli stort, og Solberg kunne stolt fortelle om alle idrettsprisene han har høstet i hjemlandet.

Henning kan overraske

- Jeg er opptatt av motorsport, og er faktisk jævlig stolt av det, sier Solberg til Dagbladet.

I flere runder denne sesongen vil Petter få konkurranse fra storebror Henning Solberg. Rallykongen tror at broren kan følge ham mot mål, i hvert fall i én konkurranse.

- Han kommer til å gjøre det bra i Sverige, det er jeg helt sikker på. I de andre konkurransene er han litt for fersk, men han kan overraske, sier Petter.

Han kom rett fra prøvekjøring i Sverige til bilmessa i Birmingham. Litt småsykdom skaper foreløpig litt nervøsitet for den regjerende mesteren.

- De siste dagene har jeg hangla litt, men jeg må bare ta det med ro nå. Det er mange som vil ha en bit av deg, men man må bare lære seg å si nei. Det jeg gjør i dag, er en avtale med teamet. Dessuten er det fint å møte alle som støtter deg før sesongen. Det gjør jo at spenningen stiger litt, sier han. På bilmessa i Birmingham ble også en av Petter Solbergs rallybiler bydd fram for salg. Bilen, som ble ødelagt i et race i fjor, sto ferdig shinet på podiet. For fire millioner kroner kunne den blitt din.

SIRKUS SOLBERG: Fansen sto i kø for å få autografer av Petter Solberg under bilmessa i Birmingham i går. Rallykongen mener at han allerede kan ha toppformen inne - 14 dager før årets rally ruller i gang i Monaco.