Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rally-Mikkelsen krever sju millioner kroner i erstatning fra Telenor

Hevder mobilgiganten har kopiert en forretningsidé om en app for sjåførdata, melder Dagens Næringsliv.

KREVER SJU MILLIONER: Andreas Mikkelsen og broren Nicolai Prydz mener Telenor har kopiert deres forretningsidé. Foto: EPA/STRINGER / NTB Scanpix
KREVER SJU MILLIONER: Andreas Mikkelsen og broren Nicolai Prydz mener Telenor har kopiert deres forretningsidé. Foto: EPA/STRINGER / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mikkelsen har gått til voldgiftssak sammen med broren Nicolai Prydz. De krever at Telenor punger ut en økonomisk erstatning på flere millioner kroner.

– Det er helt forferdelig at man etter å ha jobbet mye med dette, presenterer det hele i detalj for Telenor, og så blir det bare kopiert. Det er ikke sånn man holder på. Det er dritkjipt. Vi må omtrent bare legge ned, sier Mikkelsen til DN.

Det var i fjor at han og broren la fram en forretningsmodell om å samler inn og utnytte kjøredata i en sjåfør-app. Mikkelsen og Prydz mener Telenor har brutt konfidensialitetsavtalen partene inngikk for ett år siden.

Brødreparet hevder mobilgiganten med appen Telenor Connect har kopiert konseptet de to har utviklet.

Telenor mener derimot at appen er annerledes fra ideen Mikkelsen og Prydz presenterte gjennom sitt selskap HipDriver.

Gründerne har ikke fastsatt kravet, men ifølge DN vil de kreve å få dekket 7 millioner kroner som det har kostet å utvikle ideen. På toppen kommer nedlagt arbeidsinnsats og fremtidig inntektstap.

– Verken Telenor eller HipDriver har noen enerett til denne type forretningskonsepter, og det finnes flere av dem på markedet. Vi hadde sporadisk dialog i 2016 for å diskutere mulig samarbeid, men Telenor vurderte det ikke som interessant å gå videre med dialogen, sier Atle Lessum, kommunikasjonssjef i Telenor, til NTB. Han sier at de beklager at det nå er kommet til en voldgiftssak.

– Vi tror at et mangfold av slike konsepter vil være bra for utviklingen av fremtidens bilteknologi, og ønsker HipDriver velkommen med sin løsning, sier Lessum.

Andreas Mikkelsen får om to uker en ny mulighet til å kjøre for Citroën i Rally Polen. Han debuterte nylig for den franske bilgiganten under VM-runden på Sardinia.

Mikkelsen sto uten fabrikkontrakt etter at Volkswagen avsluttet sin rallysatsing etter forrige sesong, men får nå prøvd seg i Citroën.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!