OPTIMIST: Rallyføreren Andreas Mikkelsen sikter mot en ny topplassering i debuten i Rally Mexico. 24-åringen fikk en opptur bak rattet under Rally Sweden i forrige måned. Der ble han nummer to. Foto: AFP/Mikko Stig
OPTIMIST: Rallyføreren Andreas Mikkelsen sikter mot en ny topplassering i debuten i Rally Mexico. 24-åringen fikk en opptur bak rattet under Rally Sweden i forrige måned. Der ble han nummer to. Foto: AFP/Mikko StigVis mer

Rally-Mikkelsen satser høyt i Mexico

- Jeg er fysisk og mentalt klar for å kjempe i toppen.

Etter 2.-plassen i Rally Sweden i forrige måned reiste Mikkelsen på ferie til New York. Nå står han tilbake med mye selvtillit før Mexico-rallyet.

- Løpet i Sverige var en perfekt helg for meg. Jeg var med og kjempet om seieren gjennom store deler av løpet, og annenplass er et fantastisk resultat. Når jeg først har vært på pallen en gang, så ønsker jeg å gjenta suksessen, sier Mikkelsen.

- Samtidig må jeg være realistisk, og derfor er målsettingen en topp fem-plassering. Jeg er definitivt fysisk og mentalt klar for å kjempe i toppen.

Rally Mexico starter 6. mars og vil by på nye utfordringer for både førere og biler. De 21 etappene kjøres omtrent 2800 meter over havet.

- Det blir en spesiell opplevelse, men det er likt for alle, sier Mikkelsen.

24-åringen kjører rallyet i Mexico for aller første gang. I tillegg til Mikkelsen stiller Mads Østberg, som ble nummer tre i Sverige, til start i Mexico.

(NTB)

KJØRTE STERKT I SVERIGE: Andreas Mikkelsen ble nummer to i Rally Sweden.  FOTO: EPA/Scanpix
KJØRTE STERKT I SVERIGE: Andreas Mikkelsen ble nummer to i Rally Sweden. FOTO: EPA/Scanpix Vis mer