Rally Norway kan koste skattebetalere ni mill.

Skal dekke underskudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

• Dagbladet.no 09.05-07: Rally Norway får skryt i FIA-rapport

• Dagbladet.no 04.06-07: Rally Norway trues med konkurs

• Dagbladet.no 05.06-07: Rally Norway trolig reddet

Nærmere ni millioner kroner av skattebetalernes penger kommer til å gå med til å dekke underskuddet deler av underskuddet til Rally Norway.

Avisen Glåmdalen skriver at underskuddet ble på nærmere 15 millioner kroner. Nå går fylkesrådet i Hedmark fylkeskommune inn for å gjøre det det kan for å sikre videre drift.

2,33 mill. i aksjekapital

Det betyr at fylkesrådet går inn med 2,33 millioner kroner i ny aksjekapital.

Det skal også innledes forhandlinger med tanke på eventuell ettergivelse av halvparten av gjelda på 7,5 millioner kroner.

DYR MORO: Rally Norway var en sportslig suksess, men sliter økonomisk. Det kan skattebetalere få regningen for. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
DYR MORO: Rally Norway var en sportslig suksess, men sliter økonomisk. Det kan skattebetalere få regningen for. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

I tillegg til dette er fylkesrådet innstilt på å bruke deler av det gjenstående lånet på å øke aksjekapitalen ytterligere.

Alt forutsetter at de 16 andre aksjonærene, stort sett private bedrifter som til sammen har til gode sju millioner kroner fra VM-arrangøren, går med på å halvere gjeldskravene.


- Et viktig arrangement
- Vi mener dette er et viktig arrangement. Dersom dette går over ende nå, mister vi med stor sannsynlighet arrangementet for alltid. Derfor mener vi det er forsvarlig å bruke pengene nå slik situasjonen er blitt, sier Reidar Åsgård som er leder i fylkesrådet.

Fra før er det kjent at glåmdalskommunene, gjennom Regionsrådet, vil gå inn med en drøy million kroner.

Hamar kommune skal være villig til å gå inn med 1,2 millioner kroner under visse forutsetninger.

Det betyr at til sammen 8,5 til 9 millioner offentlige kroner er blitt sprøytet inn for å dekke underskudd og videre drift av Rally VM Invest, skriver Glåmdalen.

(NTB)

Rally Norway kan koste skattebetalere ni mill.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer