Rally Norway trolig reddet

Takket være gjeldskutt og nye penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

50 prosents gjeldskutt og nye, friske penger ser ut til å redde VM-festen i rally på Hedmark. De «store» kreditorene kommer til å støtte en slik løsning.

Hamar Arbeiderblad skriver at Hedmark fylkeskommune er innstilt på å ettergi halve gjeldsposten sin på 3,75 millioner kroner. Samtidig er fylkeskommunene rede til å spytte 2,3 millioner kroner i frisk aksjekapital inn i prosjektet.

Samtidig med dette står Hamar-regionens reiseliv på kanten av stupet med ubetalte hotellregninger for 1,1 millioner kroner etter rallyfesten i vinter.

Fortsatt er ikke konkursfaren for Rally VM Invest AS og Rally Norway AS helt over. Kreditorene har fått frist på seg til 10. juni med å godta kuttene på 50 prosent i kravene sine, men Østlendingen skriver at alt tyder på at rallyarrangørene får gjennomslag for forslagene sine.

Store ringvirkninger

17 større kreditorer har i alle fall fått brev fra advokatene Myrvold, Ovlien & Nøkleby, hvor de blir bedt om å være med på en halvering av gjelden på 14,5 millioner kroner.

Fylkeskommunen som lånte arrangørene 7,5 millioner kroner er innstilt på å halvere denne gjeldsposten, for fylkesrådet i Hedmark fylkeskommune mener det er viktig for Innlandet å kunne arrangere VM-runde i rally. Rådet mener dette gir store ringvirkninger.

- Vi visste om risikoene på forhånd og gir arrangørene en ny sjanse. Innlandet kan ikke gi fra seg sjansen til framtidige VM-runder i rally. Hele Europa sikler på å få tilgang til disse rundene, sier Reidar Åsgård som er fylkesrådsleder.


10 millioner
En ny eierstruktur er i ferd med å ta form i Rally VM Invest AS, og eierne sier seg villig til å reise ti millioner kroner i ny aksjekapital, i følge Østlendingen, og det hersker liten tvil om at ved siden av en gjeldssanering på 50 prosent, er det også viktig å få inn friske penger, dersom Rally Norway skal leve videre.

- Vårt foretak er enig i en nedskriving av gjelden på 50 prosent. Vi føler at Rally-VM er viktig for distriktet. Jeg tror denne smellen kom overraskende på mange, og det er vårt inderlige ønske om at vi slipper en konkurs, sier Erik Dobloug i Norsk Trafikksenter AS i Våler. Selskapet der han er daglig leder sitter på ti prosent av aksjekapitalen.

Det endelige svaret på om konkurs unngås kommer ikke før 10. juni som er fristen kreditorene har fått til å gi svar på rallyarrangørenes forslag til gjeldssanering.

(NTB)

FOLKEFEST OG ØKONOMIFIASKO:</B> Rally Norway satt igjen med store regninger etter årets VM-løp på Hedmarken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer