Rally Norway trues med konkurs

Nesten 15 mill. i underskudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rally Norway gikk nærmere 15 millioner kroner i underskudd. Uten økonomisk hjelp fra kreditorene, kan rallyet bli slått konkurs.

Ifølge Østlendingen har Rally Norway AS og Rally VM Invest AS bedt 17 større kreditorer om å bli med på en gjeldssanering. Rallyet har blant annet lånt 7,5 millioner kroner fra Hedmark Fylkeskommune, men håper å få halvparten av gjelden ettergitt.

- Vi er skuffet og overraskt over at underskuddet ble så stort, men fylkesrådet er innstilt på å være med på gjeldssaneringen og redningsaksjonen, sier fylkesrådsleder Reidar Åsgård (Ap) til Østlendingen.

Even Wiger, daglig leder i Rally Norway beklager situasjonen rallyet befinner seg i. Svikt i billettsalget er den største årsaken til de økonomiske problemene.

- Vi legger oss helt flate for inntektssvikten som har vært. Samtidig har vi visst at det er et risikoprosjekt, men det å gi opp er ikke vår måte å gjøre det på ennå, sier Wiger til NRK.

Kulturminister Trond Giske forventer at Rally Norway gir en grundig forklaring til det økonomiske rotet.

- Jeg går ut fra at arrangøren gir en skikkelig redegjørelse til fylke og kommune som har vært med å støtte det. De har krav på skikkelig svar. Fra staten sin side er det ikke aktuelt gi mer driftsstøtte. Vi ga 23 millioner kroner som til prøverunden en investering for å vise at det er mulig å arrangere VM, sier Giske til NRK.

(NTB)

HENNING VANT BRØDREDUELLEN: Henning Solberg kom på 3. plass og Petter var plassen bak da tidenes første VM-runde i rally ble arrangert i Norge i vinter. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / SCANPIX
HENNING VANT BRØDREDUELLEN: Henning Solberg kom på 3. plass og Petter var plassen bak da tidenes første VM-runde i rally ble arrangert i Norge i vinter. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer