Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rally-Petter får munnkurv

Solbergs nye bil hemmeligstemples.

Hensikten er å unngå at informasjonen havner i «fiendenes» hender. Citroen, Ford, Peugeot og de øvrige VM-teamene har lenge holdt kortene tett til brystet og snakker ikke om hestekrefter utad. Nå følger Subaru etter.

- Du kan gjerne spørre, og jeg svarer at neste års bil får sterkere motor med flere hestekrefter, men hvor mange får jeg ikke lov til å si. Heretter skal vi ikke røpe noe som kan komme konkurrentene til gode, sier Solberg til NTB.

«Ingen kommentar» har vært sjelden kost fra den snakkesalige 29-åringens munn. De siste årene har nordmannen bablet villig vekk om tekniske nyvinninger, strategi, taktikk, dekkvalg og gitt sine vurderinger av Subarus styrker og svakheter sammenlignet med konkurrentene i rally-VM.

Nå er det slutt.

- Teamet har fått klar beskjed om ikke å snakke om sånne ting slik at det kommer ut i mediene. Jeg er helt enig i at vi må gjøre det slik, sier han.

Etter det NTB vet skal den nye Impreza-versjonen til Solberg stå klar til VM-runden i Mexico midt i mars. Det er nøyaktig ett år etter at forrige nyvinning ble tatt i bruk. Årets bil har skjenket nordmannen fem seirer.

- Jeg håper på en sjette også. I Australia skal jeg vinne. Jeg er skikkelig tent og gleder meg til å fighte om topptider igjen. Der blir det «no strategy» og full fart fra start, forteller Petter Solberg til NTB.

I Spania i helgen fullførte han sesongens første rally uten en eneste fartsprøveseier. Sist det skjedde var i Tyskland i fjor. Bare åtte ganger siden han kom til Subaru i 2001 har Petter Solberg fullført et rally uten fartsprøveseirer.

(NTB)

KORKER IGJEN: Petter Solberg er en mann som liker å snakke om det meste. Men nå vil Subaru at teamet skal holde tett om deres nye bil.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media