HENGER MED: Petter Solberg punkterte to ganger, men henger likevel brukbart med i toppen i Rally Portugal.Foto: AP Photo/ Francisco Seco
HENGER MED: Petter Solberg punkterte to ganger, men henger likevel brukbart med i toppen i Rally Portugal.Foto: AP Photo/ Francisco SecoVis mer

Rally-Petter punkterte to ganger

Men henger med i toppen i Rally Portugal.

|||Petter Solberg henger brukbart med i Rally Portugal, men skulle helst sett at dekkene hans hadde holdt på luften.

Norges beste rallyfører har i hvert fall ikke marginene på sin side, men henger ikke med hodet etter sju fartsprøver i Portugal. Snaut 50 sekunder skiller opp til Sebastien Ogier som leder etter forrykende kjøring og fem bestetider fredag.

- Jeg er godt fornøyd med dagen selv om jeg ligger litt lenger bak teten enn det jeg hadde håpet på. Jeg tapte litt tid på formiddagen etter en punktering og problemer med styringen. På dagens siste prøve punkterte jeg igjen, sa Solberg som er nummer fem sammenlagt.

- Men jeg har en god startposisjon for dag to og vet jeg kan pushe mer, la han til.

Ville ikke brøyte
Helt i henhold til planen, plasserte Solberg seg pent inn på femteplass på annen fartsprøve fredag morgen.

Privatføreren har uttalt i forkant at han ikke ønsker å være helt i toppen etter verken første eller annen dag av VM-runden for å slippe i brøyte vei.

Nå spørs det om det likevel blir tøft for Spydeberg-ekspressen.

Dani Sordo er nummer to sammenlagt, 26 sekunder bak Ogier, mens regjerende verdensmester Sebastien Loeb er 45 sekunder bak landsmannen i tet.

Henning Solberg er nest beste nordmann på 7.-plass, 1.20 bak Ogier. Mads Østberg er nier, 2.37 bak dagens raskeste.

Lørdag skal det kjøres seks fartsprøver. Rallyet avsluttes etter totalt 18 søndag.

(NTB)