Rally-Petter tester regndekk

Siste sjanse til VM-seier på Korsika.

Blir det regn på Korsika om halvannen uke, sørger Petter Solberg for at han mestrer glatta.

Rett fra VM-seier bar det til dekktest for den norske rallystjernen. Tre og en halv dag med testkjøring i italienske Genova skal ruste 29-åringen til to VM-runder på asfalt; Korsika om halvannen uke og Spania i slutten av måneden.

- Testing fra sju om morgenen til åtte om kvelden. Det blir lange dager, ja. Vi gjør små, men viktige framskritt både med dekk og oppsett på bilen, sier Solberg til NTB.

Mandag og tirsdag gikk med til prøvekjøring av dekkprodusentens nye tørrværsdekk. Torsdag er det klart for test av nye sett med regndekk.

- Det regner ikke i Genova om dagen, så teamet har hentet inn en lastebil med vanntank. Den fukter veiene for oss før hver testrunde, forteller han.

Solberg har tre VM-seirer på rad å se tilbake på; Japan, Wales og Sardinia. Nå tar han opp jakten på en fjerde. Det vil i så fall tangere rekorden til finnen Timo Salonen, som i 1985 kjørte inn til fire triumfer på rad.

Nordmannen vant samme VM-runde i fjor i øsende regn. Det er Solbergs eneste seier på asfalt så langt i karrieren.

Rally-Petter har vunnet ti VM-runder på snaut to år. På Korsika går han for sin sjette i år. Bare franske Didier Auriol har vunnet seks VM-runder i en sesong før (1992).

Heller ikke han ble verdensmester det året.

(®NTB)

TAR INGEN SJANSER MED VANNET: Petter Solberg har ikke råd til å regne vekk på Korsika.