Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rally-Petter ville legge opp

For bare to måneder siden ville rallystjernen Petter Solberg parkere bilen for godt og legge opp.

Årsaken var trussel om ett minutt tidsstraff, 200.000 kroner i bot og inndratt rallylisens fra Det internasjonale bilsportforbundet (FIA). Nordmannen hadde kjørt feil utenfor konkurranse og inn på en fartsprøve uten lov.

- Det å miste lisensen var helt greit for meg der og da. Det ene minuttet i tidsstraff, derimot, var uaktuelt. Det gikk så langt at jeg i fullt sinne tok til gråten og sa at «greit, jeg går ned på hotellet, pakker sakene, leverer inn lisensen og reiser hjem for godt», forteller Petter Solberg til NTB.

Dramatikken utspant seg dagen før Rally Tyskland for to måneder siden. Nordmannen og stallkompis Mikko Hirvonen ble kalt inn «på teppet» til FIA. Solberg ga FIA valget: - Trekk tilbake tidsstraffen, eller jeg leverer inn rallylisensen og legger opp her og nå.

Historien forteller den norske rallyverdensmesteren om i biografien «Petter Solberg - 110 prosent».

«Tror dere meg ikke? Tror dere virkelig jeg risikerer yrket mitt, hele karrieren min, alt jeg lever og ånder for - bare for å jukse litt på en fartsprøve? Er det tilfelle, så er det slutt. Da leverer jeg inn rallylisensen her og nå og legger opp», står det i boken.

Hvordan det endte?

45 minutters møtevirksomhet i FIA senere får Solberg og Subaru «bare» de 200.000 kronene i bot.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media