Rally Sverige kjøres på Finnskogen

Norsk-svensk rallymiks i VM.

KJØRER VM I NORGE: Det blir ikke noe Rally Norway til vinteren, men brødrene Henning (Tv) og Petter Solberg blir likevel å se på norske veier i VM-sammenheng. To fartsprøver under Rally Sverige vil nemlig foregå på norsk side av grensa.Foto: Erlend Aas / SCANPIX
KJØRER VM I NORGE: Det blir ikke noe Rally Norway til vinteren, men brødrene Henning (Tv) og Petter Solberg blir likevel å se på norske veier i VM-sammenheng. To fartsprøver under Rally Sverige vil nemlig foregå på norsk side av grensa.Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

|||Sveriges VM-rally blir delvis norsk. To fartsprøver skal kjøres på norsk snø 11. februar neste år.

Rally Sverige er 160 dager unna, og med grensepasseringen over til Finnskogen oppfyller arrangøren et ønske fra Det internasjonale bilsportforbundet (FIA).

- FIA vil forandre VM-rundene, og visjonen er at man i framtiden skal ha flere enn å serviceplass per løp. Det åpnes også for at man kan starte løpet på ett sted og gå i må på et annet, blant annet gjennom å passere landegrenser, sier løpsleder Bertil Klarin til Värmlands Folkblad.

Grensepasseringen vil finne sted på fredagens dagsetappe. Fartsprøven vil starte ved innsjøen Røgden, og målgang skal skje inne på norsk side. Den om lag 20 kilometer lange prøven skal kjøres en gang på formiddagen 11. februar og motsatt vei om ettermiddagen.

Enkelte veistrekk har tidligere vært benyttet i både Rally Norway og Rally Finnskog.

- Vi håper dette vil fungere som en slags «teaser» for nordmenn, og forhåpentligvis fortsetter inn i Sverige for å følge resten av konkurransen, sier Klarin.

Ettersom Rally Norway for tiden ligger brakk, venter den svenske arrangøren at interessen fra nabofolket vil være større enn på lenge.

Rally Sverige har også søkt til FIA om å innføre et helt nytt konsept kalt «Power Stage». Etter én av prøvene er det ønskelig å dele ut 3, 2 og 1 VM-poeng til de raskeste der og da.

Hensikten er å skape mer spenning på siste dag, ettersom løpet ofte er satt før søndagen.

(NTB)