Rallybil har kollidert med publikum i Sverige

Fire personer skal være skadet.

(Dagbladet): Det er NWT.se som skriver at en rallybil har kjørt av veien og inn i publikum under den nasjonale konkurransen Rally Edane like utenfor den svenske byen Arvika.

NWT melder at to personer skal være skadet etter hendelsen som skjedde like etter 14 i ettermiddag. Värmlands Folkblad melder om fire skadde personer. Svenske Expressen melder at en av de skadde er et spedbarn på rundt seks måneder.

Alle de fire personene var ved bevissthet, men en eldre kvinne ble alvorlig skadet, ifølge NWT. Hun og en eldre mann ble fraktet til et sykehus i Karlstad. Spedbarnet ble fraktet til Ullevål sykehus i Oslo. Kvinnen som holdt barnet trengte ikke legebehandling etter ulykken.

- Vi er på plassen nå, vi har et ambulansehelikopter på plass i tillegg til at et norsk ambulansehelikopter er på vei hit, sa Lars-Erik Karlsson i Arvikas redningstjeneste til avisa like etter hendelsen.

De som satt i bilen skal ikke være skadet.

- Personene i bilen er selvfølgelig sjokkerte, men de skal ikke ha fått noen fysiske skader, sier Karlsson.

Føreren skal ha misset på en sving og kjørt rett fram, forbi en sperring mellom 10-20 meter etter svingen, og rett inn i publikum.

Det er sjette året på rad at konkurransen avholdes. Førerne kjører på en grusvei hvor det står publikummere langs løypa. Det er besluttet at konkurransen ikke skal fortsette etter episoden.