Rallyfolket hyller McRae

- Han var en venn av alle.

(Dagbladet.no): Nyheten om at Colin McRae omkom i en helikopterstyrt lørdag kveld har gått sterkt innpå alle i rallymiljøet.

Her hjemme sørger brødrene Solberg over tapet av en god venn, men også ellers i verden strømmer kondolansene inn.

BBC Sport har snakket med flere sentrale personer i rallymiljøet, som alle minnes McRae som en stor fører, og et godt menneske.

– Han hadde et konkurranseinstinkt jeg aldri har sett maken til. Han var en av de menneskene som har en helt spesiell glød som man ikke helt kan beskrive. Det er et forferdelig tap, sier David Richards, McRaes tidligere sjef i Subaru.

President i rallyforbundet FIA, Max Mosley, peker på det ironiske i at McRae døde etter å ha lagt opp som rallyfører. McRae kjørte bil med høy risiko, og hadde flere spektakulære uhell i løpet av sin karriere.

– Det er tragisk at han skulle dø på denne måten når han faktisk har avsluttet den farlige delen av sin karriere. Jeg tror ikke noen i sporten mislikte ham, han var en venn av alle, sier Mosley.

Martin Whittaker var sjef for Ford-teamet da McRae kjørte for fabrikanten.

– Han gledet hundretusenvis av fans, og ble omfavnet av millioner rundt om i verden. Han gjorde rally-sporten til allemannseie, sier han.

HYLLES: Colin McRae omkom i går, 39 år gammel. Nå hylles han av rallymiljøet. Foto: PASCAL GUYOT/AFP/SCANPIX
HYLLES: Colin McRae omkom i går, 39 år gammel. Nå hylles han av rallymiljøet. Foto: PASCAL GUYOT/AFP/SCANPIX Vis mer