Rallyførerne kjører for McRae

- Var den aller største, sier Henning Solberg.

(Dagbladet.no): I helga kjøres den første VM-runden siden rallylegenden Colin McRae (39) og sønnen (5) døde i en helikopterstyrt forrige måned

Dette markerte miljøet gjennom en minneseremoni på fredag, men også ved at de kjører med et skotsk flagg klistret på både bil og hjelm.

- Jeg vet ikke hvem som tok initiativ til det, det var sikkert et av teamene. Men det er et godt tiltak, sier Henning Solberg til Dagbladet.no.

- Den største i rally

Han kjente McRae gjennom bror Petter, som blant annet fikk skotten på besøk i sitt bryllup.

I likhet med lillebror, er Henning ikke i tvil om hva McRae betydde for rally som sport.

- Han er den største i rally gjennom tidende. I tillegg er han jo også kjent for bilspillet sitt, et spill jeg også har spilt en del sjøl, forteller han.

I går så ikke dette ut til å hjelpe ham stort ute på landeveiene i Catalonia, Spania. Etter første dag lå han nede på en tiendeplass.

STILLE HYLLEST: Det skotske flagget på vingen til Petter Solbergs bil er en hyllest til rallylegenden Colin McRae. Alle førerne har et slikt klistremerke på bil og hjelm under helgas Rally Catalonia. Foto: ALBERTO ESTEVEZ/EPA/SCANPIX
STILLE HYLLEST: Det skotske flagget på vingen til Petter Solbergs bil er en hyllest til rallylegenden Colin McRae. Alle førerne har et slikt klistremerke på bil og hjelm under helgas Rally Catalonia. Foto: ALBERTO ESTEVEZ/EPA/SCANPIX Vis mer

Fornøyd Henning

- Jeg er fornøyd med det, jeg. Jeg har jo ikke noe erfaring med dette rallyet. Så jeg har mye å lære, sier Catalonia-debutanten, som dessuten sliter med feber.

I likhet med Petter Solberg (6. plass), beholder Henning (10. plass) sin plassering etter lørdagens fartsprøver.

Også Thomas Schie (Ford) beholder sin plassering (12. plass), mens Eivind Brynildsen (Mitsubishi) har klatret to plasser, til 25. plass.

Andreas Mikkelsen (Ford) endte på 45. plass etter sitt uhell i går, men er nå oppe på 32. plass.

Rallyførerne kjører for McRae
MINNEMARKERING: Sånn så det ut da flere hundre i rallymiljøet minnet Colin McRae på fredag. I midten skimtes for eksempel Fords finske fører Marcus Grönholm.