SLO TIILBAKE: Pål Anders Ullevålseter tok en klar etappeseier i Africa Race.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
SLO TIILBAKE: Pål Anders Ullevålseter tok en klar etappeseier i Africa Race. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

Pål Anders Ullevålseter i Africa Race

Rallykjøreren slo tilbake og vant

Pål Anders Ullevålseter slo tilbake med klar etappeseier i Africa Race lørdag, dagen etter at sammenlagtsjansene ble spolert.

Pål Anders Ullevålseter slo tilbake med klar etappeseier i Africa Race lørdag, dagen etter at sammenlagtsjansene ble spolert.

Ullevålseter måtte bryte den 4. etappen fredag på grunn av problemer med motorsykkelen. Den medfølgende tidsstraffen fratok ham alle sjanser til å hevde seg i sammendraget.

Lørdag viste Ullevålseter hvem som er best da han slo nærmeste konkurrent Paolo Ceci med over fire minutter på den femte etappen fra Fort Chacal i Marokko til Dakhla i Mauritania. Alle andre ble slått med minst 19 minutter.

- Jeg var kjempefrustrert i går, så i dag følte jeg virkelig for å gi ekstra gass. I tillegg var det veldig motiverende å starte sist. Målet ble å kjøre forbi så mange som mulig, og følelsen når alt går etter planen er veldig deilig, sa Ullevålseter i en pressemelding.

- Det føles godt å vinne. Jeg trengte den «boosten» etter det som skjedde i går.

Ceci leder rallyet klart, mens Ullevålseter måtte nøye seg med å klatre til 18.-plass.

Felix Jensen er beste nordmann sammenlagt på 10.-plass etter å ha blitt nummer 12 på lørdagens etappe. Marius Helmersen, som også brøt fredagens etappe, er nummer 19.

Søndag er det hviledag i Africa Race.

(NTB)