Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rallystjerner tatt for råkjøring

To av rallysirkusets største stjerner, Tommi Mäkinen og Colin McRae, måtte i retten for råkjøring i fjorårets Rally Storbritannia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to førerne måtte møte i retten i sør-Wales etter å ha brutt fartsgrensene på veien mellom etappene. Tiden de bruker mellom fartsprøvene kommer ikke på sammendraget, men førerne risikerer tidsstraff hvis de kommer for sent til start.

Mäkinen og McRae skal ha kjørt i over 200 km/t på landeveien, men ble stoppet av politiet. Richard Burns, som leder VM-sammendraget, Carlos Sainz og Markko Märtin var også blant dem som ble stoppet av politiet.

Nå advarer politiet rallystjernene før de returnerer til Wales i november for å kjøre årets løp.

- Jeg kan bekrefte at fartsmåling vil være en av prioritetene våre under neste rallymesterskap, fordi fart dreper, sa en talsmann fra politiet.

Bare Armin Schwarz møtte personlig i retten, mens resten av førerne var representert gjennom sine advokater. Dommen settes 10. november, når førerne er tilbake til mesterskapet.

(NTB-Reuters)