Rallytalent frastjålet bil til fire mill.

Forsvant i natt.

(Dagbladet.no:) Mads Østberg (19) skulle bruke norgescupløpene i Nummedalen til uka som testløp i forkant av den første NM-runden som går andre helga i januar.

- Målet mitt er å vinne NM-gull, sa rallytalentet til Moss Avis for et par dager siden.

Nå har oppkjøringen fått seg en liten ripe i lakken.

Kan ikke brukes

Hans Subaru WRC 2004-modell var på vei fra England til Moss i natt, men ble borte i Göteborg. Bilen har et utseende som er ganske lik bilen til Petter Solberg, og sto på en lukket tilhenger.

- Tyvene kan ikke få gjort noe med bilen. Den har nemlig en «transporthjerne», som gjør at den bare kan startes og settes i første gir eller revers. Så de får ingen nytte av den uansett, sier Østberg til VG Nett.

Han forteller at han allerede har vært i kontakt med Subaru i England, som har en annen bil klar dersom den frastjålede bilen ikke kommer til rette.

Nye dempere

FÅR IKKE KJØRT BILEN: Mads Østberg, her sammen med Petter Solberg, er frastjålet rallybilen sin, en Subaru WRC 2004. Tyvene kan imidlertid ikke benytte seg av bilen, som er stilt inn på en såkalt transporthjerne. Foto: SCANPIX
FÅR IKKE KJØRT BILEN: Mads Østberg, her sammen med Petter Solberg, er frastjålet rallybilen sin, en Subaru WRC 2004. Tyvene kan imidlertid ikke benytte seg av bilen, som er stilt inn på en såkalt transporthjerne. Foto: SCANPIX Vis mer

19-åringen kjørte sin første VM-runde i Sverige i forrige vinter, og planen er at han skal kjøre sju av 16 VM-runder den kommende sesongen, fortrinnsvis snø- og grusløpene i Europa.

Tyveriet setter ingen stopper for disse planene.

- Det største problemet er at vi hadde satt på nye støtdempere. De demperne har vi ikke lenger, så det er et stort problem - men vi skal nok klare å hamle opp med det også, sier Østberg til VG Nett.

Mads Østberg brukte denne bilen under årets siste VM-runde i Wales, og det er gjort flere endringer med den etter dette.

Subaruen har britiske skilter: UT53SRT. Tilhengeren er merket med N652CCF.