Raúls revansje

Utliknet da Spania slo Tunisia.

(Dagbladet.no): Spania - Tunisia 3-1 (0-1).

Mange trodde Spania skulle ta en enkel seier mot Tunisia i Stuttgart i kveld. De dominerte kampen så til de grader, men seieren satt allikevel langt inne. Ikke før mannen som har blitt vraket og kranglet med treneren, Raúl ble satt inn, snudde det seg.

Ut av ingenting

Spania startert som ventet i høyt tempo, og hadde et par gode sjanser. Men etter bare åtte minutter smalt bomba.

Jaziri kom på en kontring for nord-afrikanerne. Etter at det virket som om angrepet skulle stoppe opp fikk han lagt ballen til Mnari. Iker Casillas reddet det første forsøket, men Nürnberg-spilleren satte selv inn returen.

Utover det hadde Tunisia lite å stille opp med. Spania fortsatte å male på utover i omgangen, men bortsett fra en redning på streken på Xabi Alonsos heading spilte de seg til overraskende få sjanser.

Gjorde grep

I pausa gjorde trener Luis Aragones to offensive grep. Han tok og Marcos Senna og Luis Garcia, og satte inn nevnte Raúl og Arsenals stjerneskudd Francesco Fabregas. Og bare ti minutter ut i omgangen kom Joaquin inn for Villa. Det skulle vise seg å være lurt.

Raúls revansje

Alle tre innbytterne var involvert i utlikninga 20 minutter før slutt. Joaquin kom på høyre og la tilbake til Fabregas. Tunisia-keeper Boumnijel måtte gi retur på ungguttens skudd, men Raúl var på pletten, og satte ballen inn.– Samtlige spillere i stallen er profesjonelle og lojale, noe annet er det ikke snakk om, sa Aragones.

Torres avgjorde

22 år gamle Fernando Torres har blitt hauset opp i skyene etter sin fantastiske kamp mot Ukraina. I kveld var han hele tiden på farta, og med sine to scoringer sørget han for at Spania til slutt tok en fortjent seier.

Det første av de to kom bare seks minutter etter utlikninga. Etter nydelig gjennomspill av Fabregas ble elegant chippet forbi en utrusende Boumnijel, som forøvrig hadde en god dag på jobben.

På overtid satte Atletico Madrid-spissen inn 3-1 på straffe, etter å selv ha blitt revet ned av Yahia.

  • Din mening: Spania har spilt kremfotball i to kamper nå, men har ikke for vane å gå langt i mesterskap. Er de gode nok til å snu denne trenden?
FRA ZERO TIL HERO: Raúl viste gammel storhet da han satte inn 1-1 mot Tunisia.
SCORET TO: Fernando Torres.