Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ramaskrik i Serie A. Ikke engang dommerne blir enige om ballen er inne

Nye argumenter for mållinjeteknologi.

(Dagbladet): Bare 16 minutter var spilt av Serie A-oppgjøret mellom Udinese og Roma da klubblegenden Francesco Totti svingte inn et frispark i boksen til hjemmelaget.

Der steg Davide Astori til vers, og stanget ballen via tverrliggeren og ned - hårfint på innsiden av streken. Men var den langt nok inne?

- En strukturell feil Måldommeren, som man fra videoen kan se står veldig godt plassert, valgte å la spillet gå videre. Hans kollega, hoveddommer Marco Guida, ville det derimot annerledes, og pekte på midtstreken for å signalisere scoring.

I etterkant av kampen var det en rasende Andrea Stramaccioni, manager for Udinese, som snakket til pressen om situasjonen som ble avgjørende. Kampen endte nemlig 0-1.

- Om dommeren bestemmer helt på egenhånd at det er scoring kan vi like gjerne fjerne måldommeren. Her er det en strukturell feil, sa han til ESPN, og fikk støtte av klubbpresident Giampaolo Pozzo som i tillegg mente at Roma-spillerne påvirket dommeren til å dømme mål.

Diskusjon Det var neppe snakk om noen kommunikasjonsfeil mellom de to dommerne heller. «Målscorer» Astori kunne fortelle at han snakket med måldommeren like etter situasjonen.

- Han fortalte meg at det ikke var mål, men det er hoveddommeren som bestemmer. Jeg tror han så rett, sa han.

Roma-manager Rudi Garcia innrømmet også at dette var nok et godt argument i diskusjonen om mållinjeteknologi skal innføres i Italia.

- Hadde vi hatt det, hadde vi sluppet kontroversene. Det var mål, men om vi kunne fått en endelig bekreftelse og det hadde vært bedre. I alle fall for dommerne. Når det er sagt så det ut som om måldommeren var godt plassert, men når alt kommer til alt er det hoveddommeren som bestemmer, sa han.

Med dagens seier tok Roma seg opp på 39 poeng - like mange som serieleder Juventus før de møter Inter tirsdag kveld.