Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rami Shaaban hyllet av supporterne

Som den kanskje eneste svenske spilleren.

BREMEN/OSLO (Dagbladet.no): Da Sveriges førstekeeper Andreas Isaksson ble skutt i seng med hjernerystelse, måtte Fredrikstad-målvakt Rami Shaaban steppe inn.


Det har 29-åringen gjort en gang før, da i den svenske klubben Djurgården, og lørdag så det ikke ut som han skulle ha gjort noe annet. Han plukket ned alt som kom av innlegg, og satte spillet fort og fint i gang med gode utkast og -spark.

Samtidig som de svenske supporterne var «besvikne» over 0-0-resultatet mot Trindad & Tobago, fant de det på sin plass å synge Shaabans navn.


Dermed var tippeligakeeperen kanskje den eneste av Sverige-spillerne som fikk hyllest etter kampen. Selv var han mest opptatt av det samlede trykket fra tribunene.

- Det var utrolig å se 20 000, 30 000 svenske fans når vi gikk ut på banen. Trykket var enormt, og det løftet meg veldig. Jeg elsker å spille slike kamper. VM er det største man får oppleve som fotballspiller. Det er et stort sprang fra både Tippeligaen og Allsvenskan. Det kan ikke sammenlignes med noe, smiler sier Shaaban til Dagbladet.no.

Likevel er han langt fra sikker på å få stå i mål neste kamp. Om han gjør det, avhenger sannsynligvis av om Andreas Isaksson blir bra igjen av skuddskaden.
 
- Står du mot Paraguay? 
- Umulig å si. Andreas Isaksson så bra ut i dag og i går. Han er førstevalget vårt, og hvis han spiller, skal jeg støtte ham så godt jeg kan. Men jeg er vant med å bli kastet inn i store kamper – det er vel karrieren min i et nøtteskall. Jeg stortrives med det, svarer han Dagbladet.no.

Da han ble tatt ut i den svenske VM-troppen, sa Shaaban til Dagbladet.no at han gjerne spiller litt for Norge og Fredrikstad, i tillegg til for Sverige.
SOLID: Rami Shaaban plukket ned det lille Trinidad & Tobago klarte å løfte inn i feltet. Her i duell med Dennis Lawrence, mens Teddy Lucic (t.v.) ser på. Foto: YOURY KOCHETKOV/PA
SOLID: Rami Shaaban plukket ned det lille Trinidad & Tobago klarte å løfte inn i feltet. Her i duell med Dennis Lawrence, mens Teddy Lucic (t.v.) ser på. Foto: YOURY KOCHETKOV/PA Vis mer
Rami Shaaban hyllet av supporterne
GODE IGANGSETTINGER: Rami Shaaban har begrensede muligheter til å bidra til mål, men han forsøkte iallfall gjennom å sette spillet presist og godt i gang.
FORNØYD - iallfall med en mann: Rami Shaaban.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling