Rami Shaaban klar for FFK

Peter Kopteff klar for England.

(Dagbladet.no): Tidligere Arsenal-keeper Rami Shaaban er klar for Fredrikstad FK, melder TV2-sporten. FFK har kalt inn til pressekonferanse klokken 19.00 i kveld for å presentere en ikke navngitt spiller, og TV2 kan altså fortelle at den aktuelle spilleren er Rami Shaaban.

Svensk-egyptiske Shaaban har spilt i Premier League og mesterligaen for Arsenal, og han trente med Molde tidligere i høst. Shaaban var også utleid til West Ham i en periode.

Rami Shaaban går til Fredrikstad fra Brighton and Hove Albion, som ligger på det nest høyeste nivået i engelsk fotball, mesterskapsserien.

Keeperen skal ifølge Fredrikstads Fotballklubbs hjemmesider ha takket nei til tilbud fra blant annet Molde og Millwall for å spille for FFK.

- Dette var et viktig steg i karrieren min, det føles veldig riktig for meg nå, sier Shaaban til nettstedet fredrikstadfk.no og legger til at han med en gang så at byen Fredrikstad hadde liv og sjel.

Etter det Dagbladet.no erfarer skal også det faktum at Shaabans sønn bor i Stockholm, ha innvirket positivt på beslutningen om å trekke i keeperdrakt med rødt og hvitt merke i Tippeligaen 2006.

Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) kan melde at Vikings Peter Kopteff er klar for den engelske mesterskapsserie-klubben Stoke.

- Nå håper jeg at jeg kan tilføre laget noe. Klubben har ambisjoner om å nå Premier League. Det vil jeg gjerne være en del av, sier den finske kantspilleren til Stokes hjemmesider.

EKS-ARSENAL: Fredrikstad har sikret seg en keeper med erfaring fra Premier League og mesterligaen, svensk-egyptiske Rami Shaaban. Foto: REUTERS
EKS-ARSENAL: Fredrikstad har sikret seg en keeper med erfaring fra Premier League og mesterligaen, svensk-egyptiske Rami Shaaban. Foto: REUTERS Vis mer

- Jeg er henrykt over å være her og kan nesten ikke vente med å få spilt kamper her i England, sier Kopteff.

SER MOT ENGLAND: Peter Kopteff går fra Viking til Stoke som for tiden er nummer 11 i den engelske mesterskapsserien.