UHELDIG: Audun Brekke Fløtten var maksimalt uheldig på den avsluttende etappen av Arctic Race. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no.
UHELDIG: Audun Brekke Fløtten var maksimalt uheldig på den avsluttende etappen av Arctic Race. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no.Vis mer

Rammebrudd ødela for nordmann

Måtte slippe det avgjørende bruddet i Arctic Race.

NARVIK/OSLO (procycling.no): Audun Brekke Fløtten (Ringeriks-Kraft) kom seg med i det som skulle vise seg å bli det avgjørende bruddet, som den eneste nordmannen. På den nest siste runden ble imidlertid drømmene om etappeseier knust.

 - Jeg hadde rett og slett rammebrudd, sier Brekke Fløtten til procycling.no.

 - Som stammer fra? 

 -  Aner ikke. Fra mitt perspektiv skjedde det ingen verdens ting, annet enn at bakhjulet plutselig låste seg. Tror først at det er noe som har kilt seg fast i kjedet. Så ser man ingen verdens ting, og så prøver man å sette seg på sykkelen igjen og så stopper det opp. Så er bare løpet kjørt, sier nordmannen.

Det var derfor en svært skuffet 24-åring som møtte procycling.no etter målgang.

 - For øyeblikket er det bare kjipt, tvers gjennom.

Lange sekunder
Ringeriks-Kraft-syklisten var før etappen på 19. plass i sammendraget, etter å ha imponert lenge på den tøffe avslutningen opp til Målselv på lørdag. Dermed røk også en mulig topplassering i sammendraget for Brekke Fløtten, som følte seg veldig god før uhellet inntraff.

 - Det er godt å sitte der, for all del. Men hva kan man si, det skal bare ikke skje...

 - Jeg følte meg veldig bra inn i rundene, så er det jo selvfølgelig det å ha beina til å gå av gårde og beina til å sitte opp bakken. Det blir feil å si at man føler seg bra, men jeg sitter der og det hadde jeg planer om å fortsette med, sier Brekke Fløtten.  

Vinneren av årets Trondheim-Oslo, tror ikke skuffelsen er noe han vil bli kvitt over natten.

 - Nei, det tar nok noen dager, sier 24-åringen som ikke så noen annen utvei enn å vente på følgebilen for teknisk assistanse. 

 - Det var lange sekunder? 

 - Ja, det var lange sekunder, det var så lange sekunder at man selv rekker å innse at det er kjørt for servicebilen kommer, avslutter Ringeriks-rytteren.  

IKKE OPTIMALT: Slik så sykkelen til Brekke Fløtten ut etter målgang. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no.
IKKE OPTIMALT: Slik så sykkelen til Brekke Fløtten ut etter målgang. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no. Vis mer