Rammes av pengekutt

Stikk i strid med landslagssjef Marit Breiviks krav, har Norges Håndballforbund pålagt henne å kutte kvinnelandslagets budsjett med 800 000 kroner. - Veldig synd at forbundet kutter i budsjettet til sin største melkeku, sier visekaptein Kjersti Grini.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På direkte spørsmål fra Dagbladet forsøker håndballpresident Tor Lian å legge lokk over saken, og avviser at budsjettet kuttes med 800 000 kroner.

- Det vi sier er at alle må spare. Nå venter vi på tilbakemelding fra Marit Breivik, sier Lian, og forklarer sparelinja med NHFs ønske om å bygge opp igjen egenkapitalen som ble sterkt redusert i fjor.

I går var han på topphåndballseminar i Ålesund og holdt foredraget «Det norske landslaget som merkevare.» Med andre ord: Hvordan utnytte jentenes popularitet kommersielt. I Ålesund var også Marit Breivik og assistent-trener Arne Högdahl. Og hos Högdahl får Dagbladet napp. Han bekrefter budsjettkuttet på 13,3 prosent - fra 6,0 millioner kroner til 5,2 millioner kroner. Ifølge Högdahl har landslagsledelsen kjent til sparekravet i et par måneder.

- Ja, vi får svi litt, sier han.

Frykter følgene

Etter dobbeltseieren over Frankrike er Norge klar for EM-sluttspillet i Nederland seint i høst. Nå må Breivik og Högdahl barbere de planlagte forberedelsene.

- Dette betyr at vi ikke får reist dit vi hadde tenkt, og må bli hjemme i stedet. Men vi skal få til de kampene vi skal, tror Högdahl, som er optimist - tross alt.

Det er ikke visekaptein Kjersti Grini. Selv om hun presiserer at jentene ennå ikke er informert om konsekvensene av budsjettkuttet, velger hun likevel å kommentere Högdahls spådommer for EM-forberedelsene.

- Helt tragisk om det får sånne følger, sier hun.

Grini mener forbundet nå er i ferd med å sage over sin eneste gullgrein - A-landslaget for kvinner.

- De burde heller tenke framover og øke budsjettet vårt. Slik kunne avkastningen blitt enda større, sier hun.

Bryter løfter

Midt i mars sa Marit Breivik ja til å fortsette som landslagssjef fram til 2001. Premissene hennes var klinkende klare:

  • Budsjettetøkning med noen hundre tusen kroner.
  • Assistenttrener Arne Högdahl inn i heltidsjobb.
  • Opprettholdte stipend- og lønnsbetingelser for spillerne.
  • Økning fra 65 til 80 samlingsdøgn i året.

Nå, etter to måneder, må Breivik bare konstatere at flottenfeier-kravene bare lever på papiret.

Budsjettet er kuttet, og Högdahl er fortsatt ikke formelt ansatt. Om kort tid starter dessuten nye runder med lønnsforhandlinger for spillerne.
Som etter det Dagbladet erfarer bare fnyser av bønnen om moderasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer