Rune Jarstein

Rammet av betennelse i hjertemuskelen

Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein (36) er rammet av en betennelse i hjertemuskelen og trolig ikke tilbake i spill før om noen måneder.

UTE: Rune Almenning Jarstein har fått betennesle i hjertemuskelen. Foto: Geir Olsen / NTB
UTE: Rune Almenning Jarstein har fått betennesle i hjertemuskelen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hertha Berlin-keeperen var coronasyk i april og opplevde et ganske tøft forløp. Landslagslege Ola Sand forklarer situasjonen for NTB.

- Da Rune ble innlagt med covid-19-sykdom, hadde han dobbeltsidig lungebetennelse og blodpropp i en lunge. Det er alvorlige komplikasjoner etter denne sykdommen.

- Det ble så påvist at Rune hadde pådratt seg en hjertemuskelbetennelse. Jeg tror han blir helt frisk igjen, men han må ta tiden til hjelp. Jeg vil tro det dreier seg om noen måneder, sier Sand til NTB.

- Hvis man ikke hadde avdekket betennelsen, så kunne det vært risikofylt å trene hardt for ham.

Flere tester

Keeperveteranen fra Telemark skal gjennom ytterligere undersøkelser, blant annet en MR-skanning av hjertet, i Tyskland i slutten av juli.

Almenning Jarstein er høyst sannsynlig uaktuell for landslagets september-kamper mot Nederland (hjemme), Latvia (borte) og Gibraltar (hjemme).

VIKTIG: Rune Almenning Jarstein mener det blir litt for mye fram og tilbake under kampen mot Sverige. Men mener poenget kan bli viktig. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Keeperen fyller 37 år i slutten av september. Han har en kontrakt med Hertha Berlin til sommeren 2023.

- Rune har fullt fokus på å bli frisk og har bedt meg om å uttale meg om saken, sier Sand.

72 landskamper

Almenning Jarstein har spilt 72 landskamper og debuterte i 2007. Den hittil siste kom i mars i 1-0-seieren mot Montenegro.

Han kom til Hertha Berlin fra Viking i januar 2014. før det spilte han også for Odd og Rosenborg.

Jarstein spilte bare åtte kamper for klubben sist sesong. Han sto sist i mål for Hertha Berlin 21. mars.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer