David Beckham

Rammet av depresjon: - Ekstremt

Beckham-familien åpner opp om fotballstjernas bunnpunkt i karrieren.

FOTBALLSTJERNE: David Beckham avbildet på tribunen under fotball-VM i Qatar i november 2022. Foto: NTB
FOTBALLSTJERNE: David Beckham avbildet på tribunen under fotball-VM i Qatar i november 2022. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

David Beckham vant alt som var mulig med Manchester United og Real Madrid, men på landslaget lyktes det ikke for superstjerna.

I 1998 ble Beckham hele Englands syndebukk etter å ha blitt utvist i kvartfinalen mot Argentina etter å ha sparket mot Diego Simeone.

UT: Den danske dommeren Kim Milton Nielsen viste ut David Beckham i VM i 1998. Diego Simeone står ved siden av Beckham. Foto: NTB
UT: Den danske dommeren Kim Milton Nielsen viste ut David Beckham i VM i 1998. Diego Simeone står ved siden av Beckham. Foto: NTB Vis mer

Beckham ble hånet i britisk presse og utskjelt av fotballfans landet rundt etter episoden. I en Netflix-dokumentar som kommer ut i oktober forteller den tidligere fotballspilleren om hvordan det hele preget ham.

- Det jeg gikk gjennom var ekstremt. Hele landet hatet meg, beskriver Beckham i dokumentaren.

Han var bare 23 år sommeren 1998.

- Det endret livet mitt. Jeg følte meg sårbar og alene. Hvor enn jeg gikk ble jeg hånet hver eneste dag. De spyttet på meg og sa stygge ting, det var vanskelig, forklarer 48-åringen.

UBERØRT: Jakob Ingebrigtsen kom med en beskjed til TV-seerne. Reporter: Stian With. Video: Kristoffer Løkås. Klipp: NRK Vis mer

Kona Victoria Beckham husker også godt perioden. De to giftet seg året etter, og ble offisielt kjærester i 1997. Hun reagerer kraftig når hun minnes tilbake.

- Han var deprimert. Ganske alvorlig deprimert. Jeg har fortsatt lyst til å drepe de menneskene, sier popstjerna i dokumentaren.

SUPERPAR: David og Victoria Beckham sammen på Inter Miami-kamp i august. Foto: NTB
SUPERPAR: David og Victoria Beckham sammen på Inter Miami-kamp i august. Foto: NTB Vis mer

Beckham er i dag eier av MLS-klubben Inter Miami, som i sommer hentet Lionel Messi til USA. Han har også fått massiv kritikk for å være ambassadør for VM i Qatar i fjor.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer